theheader

En spretig sammanfattning från HKI

Skrivet av Izabella Fant 04.06.2022 | 0 Kommentarer

Två första veckorna med nya jobbet här i Helsingfors är förbi. Fyra veckor kvar. Ängsligheten och vilsenheten håller fortfarande i sej men jag försöker bara typ andas mej igenom det, lita på att bättre tider kommer. Jag har åtminstone lyckats vara väldigt fokuserad och närvarande på jobbet. Har ett superbra team och inspelningarna har hittills gått smidigt.IMG 0502IMG 0519cf857c70 5338 46cf b6e6 eb4990ccedd0

Bilden ovan är från igår kväll, inspelningsdag 9 av 24. Tredje juni och jag hade fem lager kläder på övre kroppen och frös ändå. Jaja. Här kommer ett par bilder till från de soliga inspelningsdagarna. Dagarna tillbringade ute i ösregn kan vi bara ignorera och förtränga.

IMG 0423IMG 0429

Har haft ett liv utanför jobbet också: har catchat upp med vänner om kvällarna och förra helgen var Sukka här och vi fick bonda ordentligt igen. Det har känts skumt att gå tillbaka till distansförhållande efter att ha fått smaka på sambolivet i ett halvår. Men distansförhållande är i princip priset jag betalar för mitt karriärval och hittills har det varit värt det.

DSC 4582 2

Här hade vi ställt till med en egen liten premiär för nya säsongen av Husdrömmar!!! Älskar 'et. På tal om premiärer så var jag tidigare i veckan på premiären av den finlandssvenska serien Drakar som min kompis Titus har regisserat. Här kan ni se hela säsongen! 

IMG 0490IMG 0485

Mitt tillfälliga boende ligger i Berghäll bredvid en liten gullig park som vi åt middag i på söndagen. Gick också på parkloppiset som ordnas i Dallapénparken om söndagar. Jag fyndade bland annat ett par jeans och en Burton-ryggsäck:

DSC 4656 2DSC 4657 2

Sukka fyndade ett par jeans och rockade dem med en jeansjacka aka. double denim aka. canadian tuxedo. Kolla vad snyggt:

DSC 4642 2DSC 4627 2

Här satt vi på en av Helsingfors bästa klippor och delade en Kotzone-pizza och diskuterade livets mening with a hint of cynism. Kom fram till att meningen egentligen bara är att upprätthålla livet. Upprätthålla sej själv fysiskt genom att äta och röra på sej. Upprätthålla sej psykiskt genom att ha balans och stabilitet genom t.ex. vänskapsrelationer och hobbyn man njuter av. Upprätthålla sin ekonomi genom att jobba. Ribban är att upprätthålla, men om man dessutom utvecklas och kan uppnå lycka så är det bara bonus.

DSC 4616 2DSC 4634 2

T-skjortan jag har på mej köpte jag på Bad Saunas keikka på G livelab förra veckan. Himla bra spelning! Hittade bandet förra året och har sedan dess varit övertygad om att det är den bästa i form av alternativ indie-grunge-musik i finsk väg. Kan rekommendera dem starkt.

IMG 0458

Huh det blev långt och spretigt det här. Men sånt blir det då en försöker sammanfatta två veckor på ett inlägg. Men en liten bloggpaus gjorde gott och nu känner jag mej taggad på att få lite rutin i bloggandet igen, för jag njuter verkligen av att skriva. Spekulera, ventilera och leka med ord. Avslutar med en bild på utsikten från min lägenhet. Känns skönt att bo på sjunde våningen, högt ovanför allt liv och stök nere på gatorna.

DSC 4568 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar