theheader

Första veckan av det ~nya livet~

Skrivet av Izabella Fant 07.03.2022 | 0 Kommentarer

Sitter i skrivande stund på morgontåget mellan Vasa och Helsingfors och har äääntligen tid för att skriva lite hit. Eller får nu se hur "lite" det blir med tanke på hur mycket jag har att CATCHA UPP er på! Vi börjar på fredagen för 1,5 vecka sedan. Nyslipade och lackade golv. Vi går strumpfota (!) i lägenheten för första gången någonsin. Två dagar kvar tills THE flytt.

DSC 2912 2DSC 2904 2

Två dagar senare kom äntligen flyttdagen, dagen som vi väntat på sedan första gången vi såg lägenheten för ett halvår sedan. Hade ett så underbart flyttgäng som gjorde att det gick knappa tre timmar från att vi började i Brändö, tills att allt var uppburet i nya lägenheten i Vöråstan. Vi var ett gäng i varsin enda och två bilar med släpkärra som körde mellan. Otroligt tidseffektiv flyttmetod.

DSC 2943 2DSC 2951 2DSC 2961 2

Postflyttpizza och öl. Hela processen kändes absurd och orealistisk. Det enda jag tidigare kopplat ihop lägenheten med har ju varit renovering och allt smuts och damm som ingick i det. Nu hade vi plötsligt våra möbler och 30 flyttlådor på plats. Svävade nog lite på moln hela den dagen. Och kvällen. Här hade vi får första middag:

DSC 3009 2DSC 2983 2DSC 2995 2

Sedan dess har vi packat upp och inrett tills benen har bultat av trötthet och vi har stupat i soffan, för att runda av med ett avsnitt Husdrömmar (nya säsongen är 5/5). Nåja. Lite annat har jag väl också hunnit med, bl.a. snickrande i verkstaden (ska i ett senare inlägg visa alla möbler jag byggt), en skidtur i PERFEKT väder, Ukraina-demonstration, middagsbjudning för ett gäng vänner och mycket häng med bonusbarnet som kom till oss för några dagar sedan. I början var hon lite skeptisk till flytten, eftersom vi flyttade från hennes barndomshem, men efter ett dygn då vi fixat allt i hennes mysiga rum och hängt upp gymnastikringar i bjälkarna i vardagsrummet var hon såld. Återkommer med bilder. Nu ska jag förbereda mej för första inspelningsdagen på TRE MÅNADER. Huhhu så skönt det ska bli att jobba igen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar