theheader

Inbjudan till en fotografering

Skrivet av Izabella Fant 11.05.2022 | 0 Kommentarer

Har sedan tonåren sett framför mej hur jag någon dag skulle bli en så kallad ~*street photographer*~. Jag skulle alltså vandra omkring i stora städer och spontant fota coola människor. Skulle förstås själv också vara världsvan och ha hög streetcred. Nå. Så kom dagen i förrgår, då jag skulle påbörja ett fotojobb jag tagit emot tidigare i vår. Har väldigt fria händer i det här projektet, enda kriteriet är att jag ska fota tonåringar.DSC 4194 2

Så, jag tog kameran i handen och drog ut på gatorna i Helsingfors och jakten på tonåringar kunde börja. I samma veva försvann exakt ALLT mitt självförtroende och VÅGADE alltså inte fota de jag såg, för då kunde.. de se mej? Skum grej att vara nervös över. Förstår verkligen inte mej på min hjärna ibland. Men har ni tänkt på hur otroligt coola, kloka och snygga tonåringar är nu för tiden? Till skillnad från då en själv var tonåring och med kletad kajal runt ögonen lyssnade på Green Day och Avril Lavigne och skrev cringe grejer på irc-galleria och myspace.

DSC 4168 2

Exakt en bild lyckades jag få. Och jag har fakturerat för 30 stycken. Sååå jag kom ganska snabbt fram till att jag aldrig kommer bli en cool ~*street photographer*~ för jag är för feg (och kan tydligen inte bli modig i det här fallet). Men började istället fota en massa andra fina grejer jag såg. Icke-levande och trygga grejer. Som t.ex. REX.

DSC 4203 2DSC 4214 2

Och det var kul. Och tycker vanligtvis också att det är kul att fota människor. Älskar det. Har alltså väldigt mycket erfarenhet av att fota porträttbilder utomhus, men för att det här projektet ska lyckas måste det göras på ett annat sätt. Det ska finnas en bestämd tidpunkt och det ska finnas tonåringar som vill vara med. DSC 4197 2

Så. Nu vill jag nå ut till er Österbottningar som känner någon i tonåren som skulle vilja ställa upp på en gruppfotografering i Vasa om en vecka, på onsdag eftermiddag den 18.5 (tidpunkten ännu lite öppen). Fotograferingen sker utomhus, tar ca en timme och ingen tidigare erfarenhet krävs. Bilderna kommer att användas för ett projekt, som jag kan berätta mer detaljer om via privat meddelande för de som är intresserade. Som tack kommer alla att få varsin porträttbild (som kan användas som t.ex. cv-bild). Kommentera här på inlägget om du är intresserad så kan jag maila dej mer info!

Mvh, en fotograf som nu fått tillbaka självförtroendet och inte längre är rädd för tonåringar. Antar att det här är motsatsen till hur en ska locka folk att vilja ställa upp, men åtminstone är jag en ärlig fotograf. Ge mej ens ett poäng för det :-)

DSC 4230 2DSC 4236 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar