theheader

Lite livsuppdatering, varsågoda:

Skrivet av Izabella Fant 26.05.2023 | 0 Kommentarer

Är ni redo för ett good old tåginlägg? Jag är nämligen i den livsfasen nu igen, då jag jobbar i Helsingfors men hemmet ändå är i Vasa. Har hållit på så här i över 1,5 år nu och det funkar, någorlunda, men hållbart i längden är det ju nog inte. Är nu inne på mitt femte år som frilansare och har hittills diggat det, hoppas bara kunna hitta något jobb i Vasa tills hösten och bygga upp en vardag där också. Tillräckligt framtidssnack, tillbaka till nutiden: För er som undrar så kan jag meddela att jag just nu jobbar som focus puller på inspelningarna av en långfilm, som görs av sjukhusserien Syke! Dag 11 av 18 idag och so far so good. Nästa vecka blir det mindre studioinspelningar och mer nattinspelningar ute on location, det ser jag framemot. Men hey borde vi catcha upp lite på vad som hänt på sistone? Jamen det tycker jag. Orkar dock inte skriva så mycket utan tänker att bilderna mer får tala för sej själv, okej? Bra.

IMG 5874IMG 6150IMG 6135 2IMG 5737IMG 5935IMG 4397

Jaja vi vet väl alla att jag inte är tillräckligt mystisk för att "låta bilderna tala för sej själv". Lite vill jag nog ändå förklara. Förra långhelgen var nämligen Axel till Helsingfors och vi hade det himla drömmigt. Träffade en massa gemensamma vänner, hängde på Blåbärslandets klippor, Borgbackens klippor och Rajasaari (holmen var hundar får vara fria = himmelrike för hundälskare som mig). Gick också på Trä-Vallgårds gårdloppisar, drack öl på uteterrasser, åt middag hos vänner, åt shanghai tacos på Lie Mi och gick på Kaikkien Helsinki-evenemang i DIY-skejtbowlen i Suvilahti, som nu ska flyttas/rivas då Helsingfors tydligen behöver ÄNNU ETT köpcentrum till. Helt daijugt. Nå, där var bra livemusik av bl.a. Arppa, massa vänner och himla imponerande skejtare.

IMG 5946IMG 5953IMG 5974IMG 6089IMG 6055IMG 6098

Är nu inne på mitt fjärde övernattningsställe för den här arbetsperioden. Förra veckan fick jag bo hos min vän i Fiskehamnen och den här veckan bor jag i Esbo! Aldrig tidigare bott i Esbo. För några dagar sedan tog jag en långprommis ner till havet och även där hittade jag klippor att sitta på och att njuta av solen. Har också lyssnat mycket på The Tallest Man on Earth, som släppt en ny skiva och njutit av kvällssol på balkongen.

IMG 6201

IMG 6111

Annat kul som hänt är att jag och Axel haft årsdag! För lite över tre år sedan gick vi nämligen på vår första lilla skejt-dejt, som ledde till att vi hängde ihop ett helt dygn. Klick sa det direkt och sen sa det poff och nu har det plötsligt gått tre år. Aldrig tidigare varit ihop med någon så länge. Så tacksam över att jag ännu har honom vid min sida. Vi firade med att traditionsenligt simma i havet, som var 0,8 grader. Varpå detta blev det en piknik, teater (Fredrika R. på Stadsteatern, det bästa jag sett på lääänge!) och middag. Köpte cykelhjälmar åt oss som belöning för vår relations-prestation. Här tar upcatchandet slut för snart är vi framme i Vasa! Häj!

IMG 5495IMG 5899 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar