theheader

Nya insikter

Skrivet av Izabella Fant 27.10.2022 | 0 Kommentarer

Jag är inne på mitt fjärde karantän-dygn, isolerad mellan samma fyra väggar. Lider av jobbiga drömmar om nätterna, har nästan konstant huvudvärk, är fysiskt begränsad men samtidigt grymt beroende av Axel, eftersom jag inte kan vara i köket för undvika att smitta ner sambo och bonusbarn. Är så jävla obekväm i den här livssituationen (vem skulle nu inte vara det lol). Har förbjudit mej själv att tänka på stora frågor kring livet för rent konkret känns allting deprimerande och direkt jag har märkt av tecken på ångest så har jag distraherat mej själv direkt. Sunt jovisst. Nämen det känns verkligen inte som att jag har RÅD att vara instabil mentalt just nu för jag har så fullt upp att rent fysiskt hålla mej.. vid liv? Okej riktigt så illa är det kanske inte men NI FATTAR. Fantiserar om hur min uppfattning om frihet kommer att växa efter den här veckan. Alla vi friska och fria är ju medvetna om att vi är priviligierade som fan, men det är skillnad på att vara medveten och.. PÅ RIKTIGT medveten. Kanske allt det här leder till att jag utbildar mej till livscoach och predikar resten av mina dagar om hur glaset alltid är halvfullt. Usch då. Låter jobbigt. Jaja. Tänker bildsätta det här med med något så random som bilder med elektriskt hår från i somras, tagna dagen före min 26-årsdag.

DSC 5612 2DSC 5599DSC 5602

En annan sak jag har tänkt på är det här med att hajpa julen redan nu i oktober. HUR kan folk bli så sura över dessa människor? Vad har de gjort för illa? Om de så vill hajpa julen hela hösten och kalla sej för julmänniskor och ha hela grejen som ett dominerande personlighetsdrag, kan de inte bara få göra det i fred (eller tillsammans med varandra) då? Själv hatar jag ju julen och hela konsumtionshetsen, men hur mycket jag än skyltar med att JULEN SUGER så kommer det ändå finnas någon på instagram som prompt ska dricka glögg i september. Och då ska de få göra det så länge de inte skadar någon, eller hur?

Annat då? Nå, har kollat på Maria Veitolas nya program Vuoroin Vieraissa (finska versionen av Berg flyttar in, fast tvärtom). Maria Veitola är ju förövrigt Finlands bästa journalist men i första avsnittet då hon bjöd hem Sanna Marin till sej var hon lite onödigt hård mot henne? Tyckte nu jag. Fattar inte hur Sanna pallar allt. I alla fall, det kan man kolla på gratis här. Sen har jag börjat hajpa en jättetöntig sak, nämligen Haluatko Miljonääriksi. Mest för att Antti Holma är ny programledare men också för att det är något så wholesome över hela konceptet. Så ofarligt och snällt men också lagom spännande. För dej som inte känner till Antti Holma, så beordrar jag dej DIREKT att lyssna på hans podcast Auta Antti och tacka mej senare. Jaja. Avslutar med några porträttbilder tagna ifjol i Enare, Lappland. 

DSC 0945 2DSC 0975 2DSC 0981 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar