theheader

Österbottniska äventyr

Skrivet av Izabella Fant 06.02.2022 | 0 Kommentarer

Vill börja med att dra ner på era förväntningar på ordet äventyr, eftersom vi trots allt lever mitt i en pandemi (ifall någon har missat den lilla detaljen). Jaja. Helgen har i alla fall känts äventyrlig. På fredagkväll tog jag och Sukka våra brädor under armen och drog ut i snöstormen.DSC 2708 2DSC 2722 2DSC 2739 2

Det blev en åtta kilometers vandring i jakt på spots att snowboarda nerför. Satt oss ner vid sundet (Vasas mysigaste ställe) och drack te och åt choko. Efter det började kampen att ta sej hemåt genom 20 cm tjockt puder, i snowboardskor. Då vi kom hem vid midnatt kunde vi ändå konstatera att det var värt allt slit (fast kroppen var av annan åsikt).

DSC 2733 2DSC 2728 2

På lördag hoppade vi i bilen och körde till Jeppis i jakt på second hand-möbler till nya hemmet. Hela resan var lite av en flopp eftersom vi a) kom fram en timme före alla loppisar stängde och b) släpade med en hyrd släpkärra, som vi aldrig använde. Hittade dock ett 70-tals nattduksbord som vi ska bygga om till ett vessaskåp. OCH en orange äggklocka. Ganska så nöjd med inköpen i alla fall.

IMG 8548

Loppisrundan blev smått stressig, så det var väääldigt skönt att sätta sej ner på Kaffia och trycka i sej detta efteråt. Måste säga att fastlagskanelbulle-konceptet får 5/5. Inköpen får ni förresten se i ett senare skede, eftersom detta tydligen var den enda bilden jag tog på hela dagen.

Då vi kom tillbaka till Vasa, for vi till Venn med ett gäng vänner för att fira Axel 29 år! Och nej inte min Axel, utan Louises Axel, som vi kallar honom. Bilderna nedan är förresten stulna av henne, så tack för dem Louise! I alla fall. Efter att klockan slog 21 (det vill säga tidpunkten för då corona börjar smitta här på barerna), for vi till Ida & Madde på lite efterfest och fun and games. Ah tänk vad en kan uppskatta en någorlunda vanlig utekväll då det går så långt mellan varven. JAJA kan jag kanske sluta med dessa ~basic spaningar~ nu??

Skarmavbild 2022 02 06 kl. 22.11.45

Söndag då!? Började med frukost framför Husdrömmar (min nya drog, rekommenderar till alla som är ens lite intresserade av renovering, arkitektur och inredning (är det här en basic spaning nu igen?). Skulle nog inte kategorisera den här dagen som direkt äventyrlig, för den har varit riktigt klassisk: snabbmat, renovering, bastu. Bjuder på en bild som jag tog idag från köket, men visar resten i ett annat inlägg för nu ska jag TA NATTEN. Nati.

DSC 2779 3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar