theheader

Resultatet av köksrenoveringen

Skrivet av Izabella Fant 19.10.2022 | 1 Kommentarer

Hörni. En grej, som jag möjligen, kanske, lite glömt, är ju att visa resten av lägenhetsrenoveringens före- och efterbilder. Ni har ju fått se sovrummet och vardagsrummet, men vi har ju också en del andra rum här, t.ex. ett kök. Glömde ta före-bilder, men kan bjuda på några från början av renoveringen:

DSC 2405DSC 2409

Väldigt 90-tal, grått och daskigt. Kändes varken hemtrevligt eller fräsht. Vi ville dock bevara så mycket vi kunde p.g.a. ekonimiska, ekologiska och stämningsfulla orsaker.

DSC 2520DSC 2698

Vi kaklade om hela köksväggen och satt in öppna hyllor av ek. Jag fixade också inbyggda spotlights i hyllorna och om ni vill se en del av den processen så kan ni kolla min senaste reel på insta. Och här, kära läsare, har ni resultatet:

DSC 8216 2DSC 8227 2

Vi behöll den gamla spisen, diskmaskinen, handfatet och kylskåpet. Skåpluckorna fick ny färg och nya handtag. Eftersom vårt badrum är ganska litet, så satt vi istället tvättmaskinen i köket och har nu två gardiner under köksbänkarna var både disk- och tvättmaskinen gömmer sej. Splitternytt blev kranen, fläkten, köksbänkarna och tvättmaskinen. Till slut slipades och lackades golven.

DSC 8203 2DSC 8244 2

Dessa stolar hittade jag i en container för träskräp på Stormossen. Målade dem i samma färg som köksskåpen och voilá! Kan inte begripa hur låg tröskel vissa verkar ha för att slänga fullt funktionerande grejer, istället för att sälja eller skänka bort.

DSC 8212 2DSC 8232 2

Efter att ha rivit alla tapetlager och spacklat, så täckte vi två av väggarna med en helt underbar björk-tapet från Borås som heter Hazel. Resten av väggarna målade vi vita, för att det inte skulle bli för hektiskt.

DSC 8248 2

Under ett av köksskåpen hittade vi en del Åbo Underrättelse-tidningar från 1934 (då träbyggnaden är flyttad hit till Vasa). Många var i dåligt skick p.g.a. fukt, men en bit fick bli inramad på väggen. Tavlan på bilden nedan är gjord av vår vän Oscar Hagen.

DSC 8236 2DSC 8245 2

Vi ville ha det praktiskt, återvunnet, fräsht och rustikt. Och det blev det också. Enda saken jag ibland kan sakna är mer bordsyta. Annars älskar jag köket som helhet. Älskar att vi enkelt kan vara flera vänner och laga mat ihop utan att alla står i vägen för varann, som jag är van vid efter 6 år av minimala kök i Helsingfors. Älskar också den gröna färgskalan och att att rummet har så många ingångar. Jaja ska sluta skriva nu före jag börjar säga grejer som *hemmets hjärta* och andra klyschor. Här har ni ännu några detaljbilder:

DSC 8224 2DSC 8238 2DSC 8215 2

Kommentarer

  • Anna 19/10/2022 9:13pm (8 månader sen)

    Så hemtrevligt med träfärgat och grönt!

Skriv en kommentar