theheader

Sågade fingrar & krulligt hår

Skrivet av Izabella Fant 08.03.2023 | 3 Kommentarer

Ironiskt att jag för några dagar sedan bloggande om "en massa härliga maskiner" i verkstaden och att  snickrandet "gör så himla gott för mitt psyke". Idag tänkte jag nämligen bli av med två fingrar och mitt psyke sattes verkligen på prov. Min vänstra hand slant alltså i en bandsåg och adrenalinet och chocken hanterade en bra del av smärtan till en början. Men halva timmen som jag väntade på akuten före jag fick träffa en läkare var helvetisk.

Gjorde verkligen mitt allt för att andas lugnt, men smärtan gjorde så att jag inte kunde göra annat än hyperventilera. Efter att ha fått i mej lite lugnande så skulle fingrarna bedövas (med FEM sprutor) och det var här nånstans smärtan nästan blev ohanterbar. Gav ifrån mej helt skumma stön och kände mej helt svimfärdig. Såren av sågen var dock inte så djupa att läkaren behövdes sy dem, utan tejp och bandage räckte. En av naglarna kommer dock falla av i något skede och jag äcklas av bara tanken. Har så jävla obehag för allt sådant.

IMG 4291 2

Varning för klyscha nu, men fyfan vad snabbt livet kan vända ändå. Allt gick så snabbt och plötsligt stod jag där med blodiga fingrar. Bandsågen skulle lika bra ha kunna snappa av båda fingrarna i ett huj och jag skulle aldrig mer kunna t.ex. spela gitarr. Också det faktum att det råkade vara vänster hand underlättar ju en del. Får än en gång konstatera att jag hade tur i oturen. Och bra vård <3

Vägrar dock dedikera ett helt inlägg till mina stackars två fingrar och tänker drastiskt byta samtalsämne nu till mina lockar. För 1,5 månad sedan gick jag nämligen till frissan och 4,5h senare hade jag lockigt hår! Trivs superbra i den här 90s mom-looken. Här ska ni få en lite bättre bild på krullet:

IMG 3865

För att byta samtalsämne ännu en tredje gång så kan vi ju konstatera att mitt ben är rätt så hårigt. Så där håriga har de varit i typ 5 år nu och det är inget jag tänker desto mer på, men en del av er kanske lyfter på ögonbrynen och cringear till "för hon har ju glömt att raka benen". Då kan jag lugna er med att det inte är någonting jag har glömt. Det är bara någonting jag inte sätter tid på längre.

På tal om kvinnor och sånt så tänker jag uppmana er att idag, på kvinnodagen, skippa blommorna och donera pengar till organisationer som t.ex. Kvinna till Kvinna och UN Women Suomi för statistiken för våld mot kvinnor är fan oacceptabel. För er som lutar sej tillbaka och säger att "ni kvinnor i norden borde sluta klaga, ni har ju det SÅ bra," så kan jag bjuda på dessa två bilder åt er:

IMG 4290IMG 4289

En highfive åt alla er kvinnor och andra icke-män som fortsätter kämpa för att krossa patriarkatet <3

Kommentarer

 • Annika 09/03/2023 10:06pm (21 dagar sen)

  Testingtesting.

  Kommenterat din blogg tidigare men har inte registrerats.

  Bra du är okej - hann bara tänka att du är duktig som vågar med maskinerna. INTE för att du är kvinna utan pga erfarenhet.

  Själv gav jag upp användning av motorsåg för jag kände mig inte säker på att jag skulle "håxa" hela tiden när användningen sker sällan.

  Allt gott! Och jag vet ingen annan som skulle klätt i frisyren hehe.

 • Emma 10/03/2023 10:25am (20 dagar sen)

  En high five säger jag för orakade ben! Det prioriterade jag också bort för många år sedan. Vem bryr sig? Önskar dej snabb återhämtning med handen också!

 • Emma K 10/03/2023 12:37pm (20 dagar sen)

  Tack för att du finns och at du orkar skriva blog med sårad hand! Håret er superbt! Jag loggar in på Sevendays enbart i hopp om att hitta en ny blog från dig.

Skriv en kommentar