theheader

Snickrade grejer!

Skrivet av Izabella Fant 06.03.2023 | 0 Kommentarer

Hörni! Jag har byggt lite grejer igen och tänkte visa dem åt er! Jag går på en snickarkurs på Arbis (eller Alma som det heter nu för tiden, men enligt min hjärna är det once arbis, always arbis) varje vecka och har tillgång till en massa härliga maskiner där. Det gör så himla gott för mitt psyke att få planera, förverkliga, måka, komma över måkandet, improvisera, vara tålmodig och sen till slut ha en klar produkt som man sen får vila ögonen på varje dag.

DSC 9498 2

Först ut är en liten gullig kökspall som jag med mina 160 cm behöver varje gång jag vill åt våra högsta hyllor i köket eller mikron (som vi har undangömt i ett skåp ovanför kylskåpet). Ville att den skulle påminna om pallarna som folk satt på förr och mjölkade kossor, with a hint of design med tanke på benen, som har lite vinkel utåt och blir lite smalare neråt mot golvet.

DSC 9502 2DSC 9494 2

Den är gjord av 100% restbitar från de andra möblerna jag byggt, så om jag skulle sälja den skulle jag kunna greenwasha den med ett eko-klistermärke eller nåt. Känns skönt både för samvete och framför allt ekonomiskt att inte köpa nytt med tanke på virkespriserna nu för tiden. Den är behandlad med Osmo-vax av färgen Tammi (ek).

DSC 9506 2

Den andra grejen jag ska visa er är blompallen ovan (eller en piedestal, om en vill verka klok). Jag har byggt den utgående från en kvist som jag hittade på marken längs havet under en prommis tidigare i vinter. Skalade barken av den och det var ungefär det mest tillfredsställande jag nånsin gjort. De runda plattorna som växterna står på är restbitar från ett fönsterbräde.

DSC 9515 2DSC 9512 2DSC 9509 2

Blev så himla ivrig efter den här processen att jag samlade på mej några kvistar till i samma trämaterial och ska under den här månaden fixa ihop två ~*piedestaler*~ till. Växtmängden i vår lägenhet börjar dock vara ganska maxad nu, så tror jag ska försöka sälja blompallarna sen. Om ni vill se processen av hur den här coolingen blev till så kan ni klicka här för att se en video som jag klippt ihop på min instagram. He va he! 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar