theheader

Tankar före en nattbuss till Uleåborg

Skrivet av Izabella Fant 30.07.2022 | 0 Kommentarer

Rinkan är fullpackad, tre ljudböcker är nedladdade och SNART är det dags för nya äventyr. Om två timmar, närmare sagt. 01:30 går bussen från Vasa till Uleåborg. På morgonnatten får jag vänta där ett par timmar före nästa buss, som tar mig till Kuusamo. Därifrån blir det att lifta upp till Ruka och sen är planen att vandra, varje dag, tills jag gått den 84 kilometer långa Karhunkierros i Oulanka Nationalpark. Men mer om det sen efteråt! Nu lite recap av livet på sistone:

IMG 1824

Fick vara hundvakt åt min mammas hund Putte i förrgår. Han fick bl.a. hänga med på kubbspel i Metviksparken. På väg hem därifrån var det kreisifin solnedgång och jag tog den ultimata ungdomsfilms-bilden. Kolla:

IMG 1833

Vad mer då. Jo, har renoverat uppe på vinden under ett par regniga dagar. Har tyvärr inga bilder på det spektaklet, men mysigt som fan håller det på att bli. Heltäckningsmatta, psykedeliskt mönstrad tapet och snickrade möbler. Ska visa er sen då det är klart där uppe! Har också varit med på ett litet hörn av renoveringen inför Vasas nya skateshop, som min kompis Oscar snart öppnar! Några kvarter från oss här i Vöråstan! Barely, heter den och faaan vad kova det kommer bli. På tiden att Vasa får sin egen skateshop. Annat jag har att meddela internet då? JO: ordnade en överrasknings-picknick i söndags åt min mamma, som fyllde 57. Det gäller ju att ställa till då folk fyller som uddast för att maximera leveln av överraskningshet (?). Har nog aldrig sett henne så överraskad. Så, mycket lyckat.

IMG 1768IMG 1776

Avslutar inlägget med en bild på Putte (stjärnan av det här inlägget) och en skumpaflaska från picknicken. Nu är det bara en timme kvar tills bussen far upp mot fjällen! Snart väntar alltså sex nätter i hängmatta, fem dagar vandring, ensam, med en 13 kilos rinka på ryggen. KUL. Nervöst. Men mest kul.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar