theheader

Virkade solrosor

Skrivet av Izabella Fant 09.05.2023 | 0 Kommentarer

Hörni! Det har virkats igen. Tänkte att det skulle bli en somrig liten solhatt, men daijug som jag var valde jag att virka den i yllegarn = den blev skitvarm. Därför blev det istället till en tjock vårhatt. Den har dock funkat perfekt för soliga dagar i kombo med Vasas kalla vindar. 

IMG 3728IMG 3689

Bilderna är förresten tagna för flera veckor sedan, därav vinterjackan och isen på havet i bakgrunden. SÅ bakett är vi ändå inte här i Vasa att vi skulle ha is ännu 9:e maj. Fast iofs skulle det inte ha förvånat med tanke på hur sen den här våren var. 

IMG 3698

Tillbaka till mössan: blev väldigt nöjd med den. Speciellt med tanke att jag igen inte hade något mönster eller instruktioner att utgå ifrån. Antingen är det någon österbottnisk husmors-gen som gör att jag verkligen har talang (den har jag att tacka min Fammo för) ELLER så är det bara nybörjartur. Då jag hade virkat toppdelen och räknade maskorna var det nämligen EXAKT antal som behövdes för att matcha solros-mormorsrutornas antal. Jag håller hårt på att det är Fammo-genen i mej som talar (dvs. virkar).

IMG 3714IMG 3697

Före ni stämplar mej som magiker så vill jag förtydliga att jag naturligtvis kollade en youtube-video på hur man gör själva mormorsrutorna. Men resten är improviserat!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar