Nadia Boussir

Nadias navelskåderi - livet, kärlek, bajs och annat viktigt.

nynadia2

Nadia är stylist, kreatör och gammal poddrottning. Hon jagar lyckan och vill vara där det händer, oftast med kameran i högsta hugg. Hon drömmer om att kunna inspirera andra och längtar efter ett liv vid varmare breddgrader. Nadia bloggar på nadiaboussir.com

Publicerad 27 maj 2016 kl 08:59

Charterresor kräver rymliga kissblåsor

Förra våren åkte vi på charterresa med familjen. Charter. Jag ryser av bara ordet. Jag har åkt charter en gång tidigare i mitt liv och det var en upplevelse jag helst glömmer. Det var fulla engelsmän, kolikbebisar och benutrymme lagom för pygméer under en meter. Just på charters är folk också sällsamt törstiga. Högst antagligen har en öl redan korkats sekunden efter säkerhetskontrollen, och en till ska det vara direkt de stiger ombord.

Flygvärdinnan som redan hunnit få några sliskiga gubbhänder på stjärten, får nu stå ut med hotfulla utläggningar om att hon minsann ska servera bira på momangen. Folk blir inte enbart törstiga, de blir även hetsiga. För att inte tala om högljudda. Som charterbarn till exempel. Tro inte att du får sitta i lugn och ro. Familjen med trillingbebisar har sittplatser på raden rakt bakom. Klart som korvspad!

Är alla ombord? Nej, det fattas tio passagerare. Flyget är redan försenat med en halv miljon euro. Luften har tagit slut och folk har nu galet torra strupar. På terminalen ropar högtalarrösten efter försvunna Mr. Andersson, Mr. Pettersson och alla de andra herremännen. En lång stund senare hörs plötsligt ett grymt oljud. Som andra världskriget. Är det ryssarna som anfaller? Grottmänniskor på bärsärkagång? Nej, givetvis inte. Det är bara de förlorade sönerna som nu hittat till flyget. Ett gäng som firar svensexa och som självfallet ska åka charter. Med mej.

Nepp, charter har aldrig varit min grej. Jag har undvikit det så långt det bara har gått. Tills förra våren. När familjen uppenbarligen satt mej i djup trans och bokade en resa.

Den fruktade dagen kom. Jag fick svälja min stolthet. Med långa tänder, gömd bakom skämskudden och med yttepyttemyrsteg går jag ombord. Jag möts av ett hav av keruber. Varannan resenär med Libero. Med färdigt rödgråtna ögon och hängsnor. Hur hade jag kunnat glömma, att charterresor alltid flyger mitt i natten! Långt efter småglinens läggdags. Övertrötthetskatastrof! Hade också förträngt charterklädkoden; wifebeaters, magväska och foppatofflor.

Jag har alltid funderat på hur det skulle vara att bli medlem i tiotusenmetersklubben, men efter ett normalt besök på flygplanstoaletten är all nyfikenhet som bortblåst. Resfeber plus flygplansmat är helt enkelt ingen fräsch combo. Stanken av lös mage och femton bajsblöjor kan anas ända till bakersta raden. Tyvärr är man inte begåvad med den mest voluminösa urinblåsan och toabesök under resans gång är oundvikligt. Kan plötsligt inte längre se något prestigefyllt och coolt med att göka på en halv kvadratmeters bacillfylld toalett.

Om det är fråga om en adrenalinkick, så har jag minsann adrenalin så det räcker för två. Att åka charter med allt vad det innebär, eller att överhuvudtaget resa med barn, är redan det ansträngande nog för hjärta och blodtryck.

I år flyger vi reguljärt och barnen drillas inför resan. Vi övar på att inte sparka med benen och jag har mutat med glass och guldpengar, bara de inte blir bajsnödiga på flygresan. Själv ska jag jobba på att töja ut min blåsa. Får skippa den där ölen på planet.

1

Kommentarer

  • Hannah

    28.05.2016 17:44 (2 år sen)

    Haha, jag kan inget annat än att vara helt av motsatt åsikt! Före barnen var inte heller jag någon charter-resenär men på senaste år har de lyxiga all inclusive-paketen övervunnit mig totalt. Man behöver inte tänka en gång och kan bara vara i en hel vecka. Underbart. Men det kanske beror på att jag är en av de dem som gärna tar en drink på semestern. ;-)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Nya blogginlägg

Lifestyle

resizedimage800534 1234

Hus & hem

resizedimage800533 15.1.2018 2
unnamed 1 739250

Lådan fortsätter heta moderskapsförpackning

Nästan 30000 deltog i omröstningen om moderskapsförpackningens nya namn. Resultatet: Det blir inget nytt namn.

Läs hela artikeln här »
crop VLBLOT 1102212

Vodkan flödar inte längre i Ryssland

Vodka må vara en nationalsymbol, men ryssarna har under perioden sedan Sovjetunionens fall aldrig druckit så lite alkohol som nu. En spirande hälsotrend kan vara anledningen.

Läs hela artikeln här »
crop VLBLOT 1102243

Farligt att hålla tillbaka nysning

Att hålla tillbaka en nysning kan orsaka bristningar i halsen, spräcka trumhinnan i örat eller blodkärl i hjärnan, varnar forskare.

Läs hela artikeln här »
Presentation

Sevendays presenterar: Isabel Järnström

"I min blogg får läsare ta del av professionella hudvårds- och stiltips, och inspireras av stilfotografier och koncept som förhoppningsvis ska uppmuntra andra att våga uttrycka sig, ta plats och hitta sin egen stil". Lär känna Sevendays nya bloggare Isabel Järnström här!

Läs hela artikeln här »

Sport

resizedimage800526 IMG 9581
glasses 341552 960 720

Finlands bästa restaurang heter Grön

Finlands bästa restaurang korades på måndagen. Kökschef Toni Kristians skapelse Grön knep segern i år. Av landets tio bästa restauranger har nio sitt säte i Helsingfors.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1101205

"John Wick"-serie under utveckling

Det amerikanska tv-bolaget Starz meddelar att bolaget utvecklar en tv-serie baserad på filmerna om John Wick, rapporterar Hollywood Reporter.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1102067

Rickard Olsson tar över "Bingolotto"

Rickard Olsson blir programledare för "Bingolotto" – igen. Till hösten är han tillbaka i programmet efter tio år. – Det känns som att komma hem, säger han till TT.

Läs hela artikeln här »

Barn & familj

resizedimage800600 2018 01 15 12.44.37 1

Pyssel & DIY

resizedimage800533 BulletJournal vecka3 4

Mode & skönhet

reornasrea1
58409046 l

Veckans blogglista: Gröna fingrar

Vilken är din bästa grönväxt? Ditt bästa odlingstips? Veckans blogglista handlar om gröna fingrar! Läs bloggarnas svar för att lära dig mera, eller ge dina bästa tips på din egen blogg.

Läs hela artikeln här »

Mode & skönhet

1020 2 side

Resor

resizedimage800533 bali
VLBLOT 1101642

De medverkar i årets julkalender i SVT

Årets julkalender "Storm på lugna gatan" kommer att kretsa kring familjen Storm som flyttar till den lilla byn Järnkroken från storstan, skriver Dagens Nyheter. Familjen bestämmer sig för att ställa upp i den årliga julkampen för att lära känna samhället.

Läs hela artikeln här »

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev

26772061 10156044597432767 1348506092 o

Enkät - hjälp oss att förbättra Sevendays!

Vill du vara med och påverka innehållet på vår sajt? Fyll i vårt korta frågeformulär och delta samtidigt i utlottningen av ett presentkort värt 50 € till S-gruppens restauranger. Alla svar behandlas konfidentiellt.

Läs hela artikeln här »

Senaste från Blogoteket

Lifestyle

resizedimage800534 2018 01 08 01.31.28 2
VLBLOT 1101384

Det hände under Trumps första år i Vita huset

Donald Trumps första tolv månader som USA:s president har varit turbulenta. Här är några av milstolparna.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

Skarmavbild 2018 01 14 kl. 15.36.55
VLBLOT 1099793

Ricky Martin har gift sig

Ricky Martin och svenske Jwan Yosef har gift sig, avslöjar sångaren i en intervju med E News. Stjärnan berättar också att paret ska ha en stor fest om några månader.

Läs hela artikeln här »
VLBLOT 1101138

Kronjuveler klarade kriget i kunglig kakburk

Var gömmer man kronjuvelerna när kriget rasar? I en kakburk under slottet, så klart. Men säg inget till drottningen.

Läs hela artikeln här »

Teknik & prylar

resizedimage640296 Tesla Model 3

Mat & dryck

resizedimage800600 IMG 6802