Nadia Boussir

Nadias navelskåderi - livet, kärlek, bajs och annat viktigt.

nynadia2

Nadia är stylist, kreatör och gammal poddrottning. Hon jagar lyckan och vill vara där det händer, oftast med kameran i högsta hugg. Hon drömmer om att kunna inspirera andra och längtar efter ett liv vid varmare breddgrader. Nadia bloggar på nadiaboussir.com

Publicerad 29 maj 2015 kl 14:46

Guds gåva till kvinnan

Min första förälskelse hade jag i ettan. Han hette Lars-Gunnar och hade en mycket söt grisnäsa. Eller egentligen var det inte mycket till näsa, mera som två hål om stirrade tillbaka på mej. När han var snorig fanns det ingen censur, men jag brydde mig inte alls. I mina ögon var han var lika gullig och snäll för det. Kärleken är faktiskt blind om man bara tillåter sig blunda.

Med tiden blev utseendet allt viktigare. Flickrummet tapetserades med Levi’s-modeller med gyllene överkroppar och Calvin Clein-modeller med tubsockor i kalsongerna. Det var inga små blonda killar med uppnäsor där inte. Nej, dessa killar var långa, mörka, muskulösa, sexiga, charmiga, rika och så vidare. Och det var nämligen så min lista såg ut. Min lista på vilka egenskaper en kille skulle besitta. Listan resulterade i några bad boys på kroken och ett hjärta i tusen bitar. Lärde jag mej av mina misstag? Nej, absolut inte! Jag fortsatte att söka efter lyckan med typer som Dimitri från ormnästet Kos och William som jag kysste i en snuskig chalet i Verbier.

I studentlyan låg jag och Carina och brunstvrålade ”jag vill ha en giiiib, jag vill ha en giiiib”! Och med giiiib menade vi så klart ingen mammas kille. Nepp! För det var just den där snygga förföriska mannen vi så desperat längtade efter. Ingen pojkspoling skulle duga. Han, med bruna ögon eller isande blå, med den snygga bilen, med tvättbrädan, med starka armar som kunde lyfta upp en utan att säga ”gosh, vad tung du är”.

Med tiden blir man också klokare. Jag uppdaterade min lista på egenskaper jag sökte hos en blivande partner. Plötsligt kändes det inte lika viktigt att han skulle se ut som Adonis tvillingbror. Det var ju trots allt rätt motbjudande med alldeles för fåfänga män. I ett svagt ögonblick strök jag alla obetydliga adjektiv och istället skrev jag ordet snäll med versaler. Missionen tog ny kurs och fångsten skulle vara en snäll karl. En mammas pojke. En Lars-Gunnar med grisnäsa.

Jag fångade mitt byte rätt fort medan mina singlar till kompisar fortsatte leta efter snälla killar. Det var lättare sagt än gjort. Av hjärtekrossarna fanns det övermått men snälla män, de växte tydligen inte på träd. Några av mina vänner söker fortfarande.

Men som jag sa, med åren blir man klokare. Och om jag skulle skriva den där listan igen, skulle den förmodligen se väldigt annorlunda ut. Ordet snäll skulle självfallet finnas med men listan skulle säkerligen ha utökats med ytterligare några oemotståndliga kvaliteter.

Jag antar att det är detta som kallas vardagsevolution. Kvinnor förändras och vi vill gärna förändra männen. Mannen har fått en hel del att göra på sistone. Han kan inte bara gå till jobbet och tillbaka. Han förväntas göra det samma kvinnor har gjort genom alla tider. Det räcker inte med att han är snäll. Han ska vara en Ernst Kirchsteiger som syr lapptäcken samtidigt som han gör stenugnsfoccacia och syltar fikon. Jag undrar lite hur Ernsts frus lista såg ut då det begav sig. Hur lyckades hon knipa guds gåva till kvinnan? Vem är hon egentligen denna överkvinna, och vad är hennes superkraft?

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

435abbe2d82cf1ac93120a028d64efa4

Céline Dion i "Carpool karaoke"?

Är Céline Dion nästa artist att gästa James Corden i "Carpool karaoke"? Ja, åtminstone om man får tro den brittiske pratshowvärdens Twitterkonto, där han lagt ut en bild från en bil tillsammans med världsstjärnan.

Läs hela artikeln här »
31d4db6179d6a868c73c77dcc2866088

Zac Efron i ny film om Scooby-Doo

Zac Efron, som slog igenom i "High school musical"-filmerna, är tillsammans med Amanda Seyfried de senaste namnen att presenteras som röstskådespelare i den nya kommande Scooby-Doo-filmen, skriver Deadline.

Läs hela artikeln här »
654667ba84e002d1522f4a6d69541d48

Tablettbrus och slajmslafs – ljud trendar

En hel skiva gjord av ljudet från brustabletter som upplöses i vatten – konstnären Alexander Höglund har dragit ljudtrenden till sin spets. Samtidigt hänger sig många på nätet åt att njuta av det slafsiga ljudet av slajm och frasiga kakor som krossas.

Läs hela artikeln här »
Skarmavbild 2019 03 23 kl. 03.09.21
f8fe9e3dcd

Ed Sheeran öppnar livebar i London

I slutet av april öppnar Ed Sheeran en bar med fokus på livemusik på Portobello Road 323 i Notting Hill, skriver The Sun. Här kommer en video!

Läs hela artikeln här »
IMG 6352
AJ2A9794
799A1505
0ea70ec05f2

Idag är det världsvattendagen – så sparar du vatten i vardagen

Alla kan hjälpas åt och dra sitt strå till stacken när det gäller att spara vatten. I den här videon kommer några smarta tips på hur just du kan bidra!

Läs hela artikeln här »
veganskhudvard 12
Skarmavbild 2019 03 22 kl. 02.14.03

Senaste från Blogoteket

01c8f5f0b1

NASA utannonserar världens första rymdpromenad med bara kvinnor

Den amerikanska myndigheten NASA har tillkännagett att de kommer göra världens första rymdpromenad med bara kvinnor. Se videon här!

Läs hela artikeln här »
batch IMG 7478
IMG 9182
74cb79be45 1

Därför ska du rocka sockorna i dag

21 mars är det världsdagen för Downs syndrom, och då gäller det att ha på sig ett udda par strumpor. Har du koll på varför? Här kommer en video som förklarar.

Läs hela artikeln här »
782b5f8e73ad52b1f087c5b71b651bfc

Se hit morgontrötta – nu vänder det!

Av många ses det som ett tecken på att vintern går mot sitt slut, och för morgontrötta kan det bli en avgörande vändpunkt. Under onsdagskvällen är det äntligen dags för vårdagjämning.

Läs hela artikeln här »
e04c3c877a9b96cf27907e9407c3eb1e

The Cure färdiga med nytt album

Redan i december förra året avslöjade det brittiska bandet The Cures frontman Robert Smith att bandet var i full färd med att färdigställa ett nytt album – bandets första fullängdsalbum på tio år.

Läs hela artikeln här »
batch DSC9491
454371905aec41fe33e3358ca2a0655d

Konstmuseum tackar nej till miljonbidrag

National Portrait Gallery i London har efter starka protester valt att tacka nej till ett miljonbidrag från den amerikanska familjen Sackler, som länge har beskyllts för att ha drivit på den så kallade opioidkrisen i USA.

Läs hela artikeln här »
2c31b1162b

Storaffären klar: Nu har Disney köpt upp Fox

Nu är en av Hollywoods största affärer genom tiderna slutförd. Disney äger nu 21st Century Fox. Det här innebär affären.

Läs hela artikeln här »
27564ac695

Fyra tips till dig som ska ut på tågsemester

Ska du ut på tågsemester? Här är några saker som kan vara bra innan du ger dig av!

Läs hela artikeln här »
5a8ca90578fa149520994799b48fc14b

Miljarder människor saknar rent vatten

Ungefär 140 liter vatten går åt för att producera en kopp kaffe – det tål att tänka på inför världsvattendagen, som infaller på fredag.

Läs hela artikeln här »
crop kOCXZKFNhAsA

Google lanserar spelplattformen Stadia

Googles nya spelplattformen Stadia låter användare strömma spel genom webbläsaren utan att behöva vänta på att innehåll först laddas ner till enheten.

Läs hela artikeln här »
2005569635

Här är världens lyckligaste länder 2019

De nordiska länderna toppar återigen listan över världens lyckligaste länder, det visar en ny rapport från FN.

Läs hela artikeln här »
Screenshot 2019 03 20 at 8.53.06
chinatown.sanfrancisco

Annons

DanielNenonen

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

Annons. Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter i Svenskfinland. - Jag är glad över det val jag gjorde. Jag är så nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, konstaterar Olya Tsikhanchuck, som studerar till formgivare inom grafisk design i Jakobstad.

Läs hela artikeln här »
8c7293157e

Årets it-plagg – färgglad kostym

Färgglada kostymer – fenomen som lyser starkt på modekartan när det gäller modet 2019.

Läs hela artikeln här »
41494bc55b2

Fyra tips för en grönare vardag

Polerna smälter, vädret blir allt mer extremt och snart är det kanske mer plast än fisk i våra hav. Här är några smarta tips på vad du kan göra för att leva ett lite mer hållbart liv.

Läs hela artikeln här »
Gambamark
9574007192

Här är världens tio dyraste städer 2019

Köpenhamn är världens sjunde dyraste stad, samma placering som New York och Sydkoreas huvudstad Seoul. Det visar en ny undersökning av The Economist.

Läs hela artikeln här »
gronvaxt