Mysteriet ballkli

"På väg till badrummet skulle jag krafsa mej på bollarna. Nog är det konstigt att de kliar redan klockan sju på morgonen! Har någon forskat i ballkli?" Nadia Boussir funderar över hur det vore att vara man för en dag.

Gud skapade kvinnan av ett revben från mannen sägs det i skapelseberättelsen. Det kan tolkas som att vi inte är värda lika mycket. Att vi endast utgör en liten bit av mannen. Men kanske just revbenet betyder att vi är hårda, härdiga och klarar oss i vått och torrt. I jämförelse med mannen som gjordes av lera. Funkar inte lika väl i vått. Kanske det är så att vi är mjuka på utsidan men hårda inuti och mannen helt tvärtom.

Kvinnor sägs ju vara lättrörda, empatiska med fallenhet till nervsammanbrott. Men är det faktiskt så? Egenskaperna borde kanske uppdateras till adjektiv som starka, drivna och tuffa. Hårt som det där revbenet vi är gjorda av. En liten dusch av motgång har väl aldrig gjort oss till lerpölar på marken.

 

Att vara kvinna år 2016 kan betyda en massa olika saker. Livet nu är så mycket mer än det någonsin var. Allt detta av hårt arbete av driftiga kvinnor. Möjligheterna är oändliga, men vi kommer fortfarande att vara kvinnor. I andras ögon och i våra egna. Och varför skulle vi vilja ändra på det. Eller skulle vi? Vad skulle vi göra om vi var en man för en dag och skulle livet vara så mycket annorlunda? Mindre allvarligt måhända? Jag har ponerat:

Högst antagligen skulle jag vakna upp i ett tält fast jag veterligen somnade för natten i en säng.

På väg till badrummet skulle jag krafsa mej på bollarna. Nog är det konstigt att de kliar redan klockan sju på morgonen! Har någon forskat i ballkli?

Sedan skulle jag testa nya grunkan till att... ståkissa. Jag skulle säkert kunna pricka rätt i byttan men varför göra det när det är så roligt att spraymåla kanter och lock. Hoppsan Daisy, det kom lite golvet också!

Morgonrutinen skulle fortsätta genom att stå framför spegeln och fundera på hur det skulle kännas att vara en kvinna. Måste testa att gömma paketet i rumpan. Så där ja, en Marilyn-pose på det och jag är exakt som en tjej!

Oj, de blir spännande att trava till jobbet. I vilket byxben blir det bekvämast? Provar vänster, provar höger, upp och till sidan. Byter till lösaste byxan. Man vet ju aldrig vad som händer i brallan under dagens lopp. Försenad till mötet nu!

Väl på jobbet: Med andan i halsen och med pungsvett i boxershortsen.

Jag luftar bredbent och kastar ett dåligt skämt till några nya praktikanttjejer. Hah, tror de gillar mej!

Efter lunchen: På toaletten sätter jag mej ner av gammal vana. Hoppar upp i ståkissposition och försöker istället pricka spolknappen med strålen. Yes, bara hälften brevid! Måste skryta för kollegan.

Klockan fyra: Har ännu ingen löst mysteriet med de kliande bollarna?!

Väl hemma: Byxorna åker av och handen ner i kalsongen. Där fastnar den resten av kvällen tills...

... jag måste prova på att göra helikoptern. Framför spegeln naturligtvis. Jösses vilket snurr det blev på flöjten!

Läggdags: Men det vill inte snorren. Snorren vilja vara uppe, snoren inte vilja sova.

Det vill inte jag heller! Det har varit apkul att vara man för en dag. Ännu efter John Blund har kastat sin sand måste jag göra några ballongdjur med påsarna. Titta, titta ett murmeldjur!

Tack och godnatt! Imorgon kan bli en tråkig dag.