Prioritering porslinssnippa

"Det får bli slut på tortyren. En mus ska ha hår. Punkt. Har den inte det så är det nog därför att den tillhör ett barn". Nadia Boussir utlyser snippfred.

Ibland hinner man inte ens duscha. Inte så att hygienen skulle lida, men detta livspussel gör en ibland fullkomligt utmattad. Nära på sinnessjuk med flottig kalufs. Superkvinnan som hinner träna, meditera och pilatesandas mitt i vardagsstressen måste vara en hägring. Jag kör på med högsta hastighet för att få dygnets timmar att räcka och saldot går ändå på minus. Hemmet är en svinstia. Fabrikstekta spenatplättar är hela veckans meny och ingen har rena kalsonger tills imorgon.

Duscha ska man väl ändå hinna? Men ett duschpass består inte enbart av hårtvätt och kroppstvagning. Va, inte det? Nej, för att du ska anses vara fräsch krävs det också att du ska vara hårfri. Det är ben, det är armhålor och gud vet vad. Kvinnokroppen ska vara oklanderlig och självfallet ska det även ansas omsorgsfullt i de södra regionerna. Porslin ska det vara. Bara Arabiastämpeln som fattas.

Så att duscha i farten finns inte på kartan. Har du riktigt bråttom, skär du dej garanterat på kuppen och var så säker på att det kommer att börja klia något fruktansvärt inom tre och en halv timme. Och hur babylent det än kändes när du steg ur duschen så kan du inte komma ifrån att det ändå känns klibbigare. Klibbiga hudytor som fastnar i varandra. Resultatet är att du nu sitter på kontoret med svettig snippa. Men hej, den är iallafall fall mjuk och slät. Än så länge.

Följande dag har den redan tredagars skäggstubb. Tredagarsstubb på hakor är sexigt, men mindre raffigt på ett par musläppar. Nu skaver det rentav. Bara det växer ut lite till, så beställer du en Brazilian nere på salongen. Lika bra att bleka anus i samma veva där du ändå står i fyrfotastående med särade stjärthalvor.

Ibland känns livspusslet omöjligt att lösa. Det gäller att välja det som är viktigt. Att ge sina barn mat klassas som obligatoriskt medan rakning av könshår inte är bindande.

Så kom igen! Nu utlyser jag snippfred. Låt snippan vara! Vi har haft landningsbanor så det räcker. Vi har kliat sönder hud och plågats av inåtväxande hårstrån, bölder och tilltäppta talgkörtlar. Vi har bränt oss på vax och rakhyvlar har sluntit så blodet har sprutat. För att inte tala om hur mycket pengar vi slösat.

Det får bli slut på tortyren. En mus ska ha hår. Punkt. Har den inte det så är det nog därför att den tillhör ett barn. En 11-åring ska inte behöva hamna i chock när håret börjar växa mellan benen. Barn ska få ha hårfagra rollmodeller. En naturlig, hårig och fräsch mamma.

För Gillette, håll i dej nu, men det är varken onaturligt eller ofräscht med hår på könsorganet. Jag understryker: Inte onaturligt! Hör alla män det också? Låt våra musfrisyrer vara! Vi ska låta fiffihåret frodas, då mår vi som allra bäst. Kanske till och med odla en bastant buske. Det är inne med sjuttiotalsmode i höst.

 

Nadias blogg hittar du här.