Åbo får egen Öl- & Whiskymässa – premiär i November

Beautyshot Fair 2

Den 29-30 November är det premiär för ”Åbo Öl- & Whiskymässa”, ett nytt koncept i Åboregionen med fokus på dryck, smak och upplevelser.

I Vasa har Bock’s Corner i några år ordnat Bothnia Beerfest. I Helsingfors är det snart dags för ”Suuret Oluet, Pienet Panimot". Nu kommer även Åbo in med en egen dryckesmässa!

- ”Vi är stolta och glada att äntligen få kunna presentera detta koncept och att få genomföra det i Åbo ser vi som ett stort plus” säger Fredrik Annell-Berger, VD för Suomen Olut- ja Viskimessut.

Fredrik Annell BergerPå bild: Fredrik Annell-Berger.

Tidigare har landets dryckesmässor vanligen samlats kring en sort, dvs, öl, vin eller något annat. Den här mässan blir däremot unik på finsk mark genom att man samlar ett brett utbud av produkter istället för att enbart fokusera på en.

- ”Mässan finns här för alla, oavsett om det är öl, whisky, cognac eller rom du är intresserad av så ska alla känna sig nöjda med upplevelsen” säger Carl Lönndahl, dryckesentreprenör, delägare och styrelseordförande i Suomen Olut- ja Viskimessut.

Carl LonndahlPå bild: Carl Lönndahl.

För de som aldrig deltagit i dylika mässor och tastingevenemang så går de egentligen ut på att du får gå runt och prata med tillverkarna och testa deras produkter, mat och annat gott! Det kan gå i din egen regi eller genom ledda program, utbildningar och tastings med oberoende experter och utställare. Hur trevligt som helst!

- Du kommer ha möjligheten att lära dig massor av nytt, även om du är expert. Vi kommer ha en rad kända mat- och dryckesprofiler på plats som kommer hjälpa dig i djungeln av smaker, säger Carl Lönndahl.

Personligen tycker jag Åbo är en mysig stad och det ska därför bli spännande att se en dryckesmässa där. Det finns Domkyrkan,  Åbo slott, Aura å... En kust- och studiestad med massor av historia och kultur helt enkelt.

Enligt arrangörerna är det därför ingen slump att det just blir Åbo där premiären för det nya konceptet äger rum.

- Hela teamet bakom mässan är enormt förtjusta i Åbo och den härliga kultur och uteliv som staden erbjuder, säger Fredrik Annell Berger.

Om detta låter intressant så hittar ni biljetter till mässan via Lippu, www.lippu.fi/. Arrangörerna har också nämnt ett intresse för Vasa, så vem vet, kanske vi får fler dryckesmässor också upp till Vasa i framtiden. Men fram till det, vi ses på mässan i Åbo!

Logga

Om arrangörerna

Suomen Olut- ja Viskimessut ägs av Brink & Berger AB, Carl Lönndahl och Sandra Backlund vilka gemensamt har god kännedom om den finska marknaden och bra rutin för mässarrangemang.

Carl Lönndahl är en dryckesentreprenör som äger och driver både Whiskypodden, WhiskyABC och The Spirits News. Utöver det äger och driver Carl även Slottsdestilleriet på Åland samt har en lång bakgrund från finansbranschen. Han har även varit aktuell i Finsk media som Whiskyexpert.

Fredrik Annell-Berger är delägare och VD av Brink-Berger, en evenemangsbyrå som även äger och driver Norrköping Dryckesfestival, Sandviken Dryckesfestival och Uppsala Beer & Whisky Festival.