Baconlindade ägg

Baconlindade ägg kombinerar två av morgonmålets hörnstenar: bacon och ägg. Detta recept kan man enkelt variera genom att till exempel prova olika ostsorter.

Receptet "Baconlindade ägg" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
6 Portioner
00:15
00:15
Medel

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
1 paket Extramör bacon
12 st Ägg
1 msk Smör
1 dl Finhackad gräslök
Salt och peppar
1 dl Riven ost

Tillagning

1. Smörj en muffinsplåt med smör. Täck in varje form med baconskivor så att det bildar en ”kopp”. Kom ihåg att också täcka bottnen. Knäck ett ägg i varje form. Strö över salt och peppar. Toppa med gräslök och riven ost och/eller bitar av ost.

2. Grädda i 200 grader i 15 minuter tills äggen stelnat och fått lite färg. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar