Baconlindade ägg kombinerar två av morgonmålets hörnstenar: bacon och ägg. Detta recept kan man enkelt variera genom att till exempel prova olika ostsorter.
Receptet "Baconlindade ägg" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
1 paket | Extramör bacon |
12 st | Ägg |
1 msk | Smör |
1 dl | Finhackad gräslök |
Salt och peppar | |
1 dl | Riven ost |
Tillagning
1. Smörj en muffinsplåt med smör. Täck in varje form med baconskivor så att det bildar en ”kopp”. Kom ihåg att också täcka bottnen. Knäck ett ägg i varje form. Strö över salt och peppar. Toppa med gräslök och riven ost och/eller bitar av ost.
2. Grädda i 200 grader i 15 minuter tills äggen stelnat och fått lite färg.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar