Blini

Klassiska blinier tillreds på bovetemjöl och serverad med rom och smetana.

4 Portioner
01:00
00:30
Lätt

Tillagning

1. Mät upp mjölken i en liten kastrull och värm upp till 37 grader.

2. Häll över mjölken i en beredningsskål och smula i jästen. Rör om tills jästen lösts upp.

3. Vispa i öl, bovetemjöl och vetemjöl.

4. Separera äggulorna från äggvitorna.

5. Blanda äggulorna i smeten och krydda med salt.

6. Täck över beredningsskålen med en bakduk och låt jäsa på ett varmt ställe i 45 minuter.

7. Smält smöret och låt svalna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

8. Rör ner det smälta smöret i den jästa degen och vänd därefter försiktigt ner äggviteskummet.

9. Värm en blinipanna och lägg i 1 msk smör.

10. Grädda blinierna 2 minuter per sida på medelvärme.

11. Servera blinierna varma tillsammans med rom, smetana, finhackad rödlök och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Blinismet

2 dl Mjölk
50 g Färskjäst
1 dl Öl
2,5 dl Bovetemjöl
0,5 dl Vetemjöl
2 st Ägg
2 krm Salt
50 g Smör

Tillbehör

100 g Laxrom
4 msk Smetana
4 msk Finhackad rödlök
1 krm Malen svartpeppar

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar