Klassiska blinier tillreds på bovetemjöl och serverad med rom och smetana.
Tillagning
1. Mät upp mjölken i en liten kastrull och värm upp till 37 grader.
2. Häll över mjölken i en beredningsskål och smula i jästen. Rör om tills jästen lösts upp.
3. Vispa i öl, bovetemjöl och vetemjöl.
4. Separera äggulorna från äggvitorna.
5. Blanda äggulorna i smeten och krydda med salt.
6. Täck över beredningsskålen med en bakduk och låt jäsa på ett varmt ställe i 45 minuter.
7. Smält smöret och låt svalna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
8. Rör ner det smälta smöret i den jästa degen och vänd därefter försiktigt ner äggviteskummet.
9. Värm en blinipanna och lägg i 1 msk smör.
10. Grädda blinierna 2 minuter per sida på medelvärme.
11. Servera blinierna varma tillsammans med rom, smetana, finhackad rödlök och peppar.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Blinismet
2 dl | Mjölk |
50 g | Färskjäst |
1 dl | Öl |
2,5 dl | Bovetemjöl |
0,5 dl | Vetemjöl |
2 st | Ägg |
2 krm | Salt |
50 g | Smör |
Tillbehör
100 g | Laxrom |
4 msk | Smetana |
4 msk | Finhackad rödlök |
1 krm | Malen svartpeppar |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar