Bondomelett

Denna matiga omelett passar såväl till frukost som till dagens andra måltider. Lätt att bereda och mycket gott! 

Receptet "Bondomelett" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
2 Portioner
Medel

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
1 dl Tärnad julskinka
2 st Små potatisar
1 st Liten lök
2 st Ägg
1 krm Salt och vitpeppar
0,5 dl Färska örter
1 msk Smör och rypsolja till stekning

Tillagning

1. Skala potatisarna och skär dem i tunna skivor eller stavar. Skala och hacka löken.

2. Värmen stekpanna och håll den på medelvärme. Tillsätt en klick smör och lite olja. Fräs potatis och lök mjuka i stekpannan, det tar några minuter beroende på potatisens tjocklek.

3. Rör om i pannan nu och då.

4. Potatisen ska bli mjuk utan att löken bränns. Lägg till skinkan i tärningar. Vispa samman äggen. Krydda dem med salt och vitpeppar.

5. Häll äggsmeten i pannan. Rör långsamt och skaka pannan lätt så att äggsmeten rinner ner i botten på pannan. Sluta röra när smeten börjar stelna. Lägg en stor tallrik eller ett stort lock över stekpannan.

6. Vänd snabbt så att omeletten hamnar på tallriken. Låt omeletten glida ner i stekpannan och stek en kort stund tills den är “fast” i botten. Dekorera med färska örter som timjan eller persilja. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar