Eggs Benedict består av pocherade ägg, hollandaisesås och serranoskinka. Bjud på en sann klassiker på brunchbordet!
Ingredienser
Hollandaisesås
2 dl | Vitvinsvinäger |
1 st | Lagerblad |
5 st | Svartpepparkorn |
0,5 st | Schalottenlök |
3 st | Äggula |
1 msk | Vatten |
120 g | Smör |
Pocherade ägg
4 krm | Salt |
4 st | Ägg |
1 msk | Ättiksprit |
Tillbehör
4 st | English muffins |
4 skivor | Lufttorkad skinka |
2 dl | Hollandaisesås |
2 msk | Finhackad gräslök |
Tillagning
Hollandaisesås
1. Hacka schalottenlöken fint.
2. Mät upp vinägern i en kastrull och tillsätt lagerblad, pepparkorn och hackad schalottenlök.
3. Koka på hög värme tills vinägern reducerats till 1 ½ msk. Sila reduktionen i en liten skål och ställ åt sidan.
4. Separera äggulorna från äggvitorna. Lägg gulorna i en glasskål på en liten kastrull med sjudande vatten. Se till att vattnet inte rör i glasskålen.
5. Vispa gulorna fluffiga. Tillsätt en matsked kallt vatten och fortsätt vispa.
6. Ta bort kastrullen med glasskålen från värmen och vispa i smöret, droppvis i början, under konstant vispning.
7. När allt smör är vispat, vispa i citronsaft och vinägerreduktion. Krydda med vitpeppar och salt.
8. Låt såsen vara kvar i skålen medan du pocherar äggen.
Pocherade ägg
1. Fyll en stor kastrull med vatten. Lägg till salt och vinäger.
2. Värm vattnet så att det sjuder eller kokar riktigt svagt.
3. Knäck ett ägg i en riktigt liten skål och tippa försiktigt över i det sjudande vattnet.
4. Sjud ägget i 3 minuter och 40 sekunder för bästa resultat.
5. Lyft upp det pocherade ägget med en hålslev och lägg på ett hushållspapper för att rinna av.
Tillbehör
1. Skär muffins på hälft och rosta i en brödrost. Finhacka gräslöken.
2. Bred smör på brödet och lägg en skiva serranoskinka på. Lägg det pocherade ägget på skinkan och häll över en matsked av hollandaisesåsen. Spinkla över den hackade gräslöken.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar