Huevos Rancheros

"Ranchägarens ägg" är en mexikansk äggspecialitet som passar utmärkt både till frukost och lunch.

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
00:15
00:15
Lätt

Tillagning

1. Gör såsen genom att finhacka lök, vitlök och chili. Finhacka paprikan.

2. Skålla tomaterna genom att skära ett kors på tomatens topp och lägg i kokande vatten för 5 minuter. Dra bort skinnet på tomaten och skär köttet i bitar.

3. Häll olivoljan i en traktörpanna (en stekpanna med höga kanter som man kan lägga lock på). Fräs lök, vitlök och chili på medelvärme i två minuter.

4. Tillsätt paprika, tomat, tomatkross, lagerblad och övriga kryddor. Koka på svag värme i fem minuter tills såsen tjocknat lite. Smaka av med socker.

5. Gör sex stycken "hål" i såsen som du kläcker äggen i. Täck pannan med lock och koka äggen i tomatsåsen på svag värme i 4 minuter så att äggen blivit löskokta.

6. Strö över den rivna osten och klicka på guacamole.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
1 msk Olivolja
1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyfta
2 st Röd paprika
1 st Färsk röd chili
1 st Lagerblad
800 g Konserverad tomatkross
2 st Tomat
6 st Ägg
1 msk Socker
2 tsk Salt
1 tsk Grovmalen svartpeppar
1 dl Guacamole
1 dl Riven ost med kraftig smak

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar