"Ranchägarens ägg" är en mexikansk äggspecialitet som passar utmärkt både till frukost och lunch.
Tillagning
1. Gör såsen genom att finhacka lök, vitlök och chili. Finhacka paprikan.
2. Skålla tomaterna genom att skära ett kors på tomatens topp och lägg i kokande vatten för 5 minuter. Dra bort skinnet på tomaten och skär köttet i bitar.
3. Häll olivoljan i en traktörpanna (en stekpanna med höga kanter som man kan lägga lock på). Fräs lök, vitlök och chili på medelvärme i två minuter.
4. Tillsätt paprika, tomat, tomatkross, lagerblad och övriga kryddor. Koka på svag värme i fem minuter tills såsen tjocknat lite. Smaka av med socker.
5. Gör sex stycken "hål" i såsen som du kläcker äggen i. Täck pannan med lock och koka äggen i tomatsåsen på svag värme i 4 minuter så att äggen blivit löskokta.
6. Strö över den rivna osten och klicka på guacamole.
Du kanske också gillar
Ingredienser
1 msk | Olivolja |
1 st | Gul lök |
2 st | Vitlöksklyfta |
2 st | Röd paprika |
1 st | Färsk röd chili |
1 st | Lagerblad |
800 g | Konserverad tomatkross |
2 st | Tomat |
6 st | Ägg |
1 msk | Socker |
2 tsk | Salt |
1 tsk | Grovmalen svartpeppar |
1 dl | Guacamole |
1 dl | Riven ost med kraftig smak |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar