Tillred en enkel omelett utan att använda lock!
Tillagning
1. Skala och finhacka löken.
2. Skär racletteosten i små tärningar.
3. Lägg smöret i en stekpanna och löken tills den blivit genomskinlig.
4. Vispa upp äggen i en skål tillsammans med mjölken. Rör ner osttärningarna, salt och peppar.
5. Häll äggsmeten i stekpannan. När smeten börjar stelna vid kanterna, rör om och lyft omeletten med en stekspade från botten så att den råa äggblandningen rinner ner. Lyft från flera ställen, både från mitten och från kanterna. Upprepa tills omeletten nästan är genomstek. Det här tar ca.2 minuter på hög värme. Så här bildar du flera lager av omeletten och tillreder en blandning av en omelett med skramlade ägg.
6. Strö över lite finhackad persilja och servera omeletten varm.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Ostomelett
4 st | Ägg |
2 tsk | Mjölk |
0,25 st | Lök |
1 skiva | Racletteost |
1 krm | Salt |
0,5 krm | Grovmalen svartpeppar |
2 tsk | Smör |
1 tsk | Färsk persilja |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar