Shakshuka med chorizo

Tillsammans med bröd utgör shakshuka en ypperlig snabblunch.

Receptet "Shakshuka med chorizo" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
00:20
00:05
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
230 g All Natural Chorizo
1 st Lök
3 st Vitlöksklyfta
2 st Paprika
1 msk Olja
1 msk Balsamvinäger
1 tsk Sriracha
2 tsk Socker
1 tsk Salt
1 brk Konserverade tomater
1 dl Vatten
4 st Ägg
15 st Svarta oliver
1 nypa Svartpeppar
1 msk Färsk persilja

Tillagning

1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skiva paprikorna och korven. Värm upp olja i en stor stekpanna som tål ugn. Bryn först löken och lägga efter en stund i paprika och vitlök. Stek i fem minuter, eller tills paprikan mjuknat. Lägg till balsamvinäger och låt koka.

2. Lägg till korvarna, kryddorna, socker och salt till stekpannnan. Stek i ett par minuter. Lägg till de konserverade tomaterna och vattnet. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Tillsätt en skvätt vatten vid behov.

3. Värm ugnen till 225 grader.

4. Gör små gropar i såsen och kläck äggen i dem. Krydda äggen med svartpeppar. Strö oliver över maten.

5. Ställ stekpannan i mitten av ugnen i 5 minuter eller tills äggen stelnat.

6. Strö på örter och severa direkt tillsammans med bröd.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar