Tillsammans med bröd utgör shakshuka en ypperlig snabblunch.
Receptet "Shakshuka med chorizo" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
230 g | All Natural Chorizo |
1 st | Lök |
3 st | Vitlöksklyfta |
2 st | Paprika |
1 msk | Olja |
1 msk | Balsamvinäger |
1 tsk | Sriracha |
2 tsk | Socker |
1 tsk | Salt |
1 brk | Konserverade tomater |
1 dl | Vatten |
4 st | Ägg |
15 st | Svarta oliver |
1 nypa | Svartpeppar |
1 msk | Färsk persilja |
Tillagning
1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skiva paprikorna och korven. Värm upp olja i en stor stekpanna som tål ugn. Bryn först löken och lägga efter en stund i paprika och vitlök. Stek i fem minuter, eller tills paprikan mjuknat. Lägg till balsamvinäger och låt koka.
2. Lägg till korvarna, kryddorna, socker och salt till stekpannnan. Stek i ett par minuter. Lägg till de konserverade tomaterna och vattnet. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Tillsätt en skvätt vatten vid behov.
3. Värm ugnen till 225 grader.
4. Gör små gropar i såsen och kläck äggen i dem. Krydda äggen med svartpeppar. Strö oliver över maten.
5. Ställ stekpannan i mitten av ugnen i 5 minuter eller tills äggen stelnat.
6. Strö på örter och severa direkt tillsammans med bröd.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar