En riktig proteinbomb för kött- och äggälskare. Herr Snellmans recept, varsågod!
Receptet "Skotska ägg" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
4 st | Kokt ägg |
400 g | Stekmalet kött |
0,5 tsk | Salt |
0,5 tsk | Vitpeppar |
1 tsk | Mejram |
2 msk | Ketchup |
1 msk | Thai sweet chilisås |
1 tsk | Lökpulver |
Panering
1 dl | Ströbröd |
2 dl | Riven ost |
2 tsk | Paprikapulver |
Tillagning
1. Lägg ugnen på 225 °C.
2. Skala de kokta äggen.
3. Blanda malet kött med kryddor.
4. Dela degen i fyra delar. Tryck ut köttet till platta rundlar. Lägg på ägget och vik upp smeten runt ägget. Förslut paketet väl så att det inte öppnar i ugnen.
5. Blanda ihop ingredienserna till paneringen. Rulla bollarna i blandningen.
6. Grädda i 20 minuter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar