Skotska ägg

En riktig proteinbomb för kött- och äggälskare. Herr Snellmans recept, varsågod!

Receptet "Skotska ägg" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
00:30
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
4 st Kokt ägg
400 g Stekmalet kött
0,5 tsk Salt
0,5 tsk Vitpeppar
1 tsk Mejram
2 msk Ketchup
1 msk Thai sweet chilisås
1 tsk Lökpulver

Panering

1 dl Ströbröd
2 dl Riven ost
2 tsk Paprikapulver

Tillagning

1. Lägg ugnen på 225 °C.

2. Skala de kokta äggen.

3. Blanda malet kött med kryddor.

4. Dela degen i fyra delar. Tryck ut köttet till platta rundlar. Lägg på ägget och vik upp smeten runt ägget. Förslut paketet väl så att det inte öppnar i ugnen.

5. Blanda ihop ingredienserna till paneringen. Rulla bollarna i blandningen.

6. Grädda i 20 minuter.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar