Spansk omelett

En spansk omelett passar fint som tilltugg till exempelvis kött och korv.

Receptet "Spansk omelett" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
8 Portioner
00:10
00:15
Medel

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
4 st Potatis
1 dl Olivolja
1 st Lök
4 st Ägg
Salt
Vitpeppar

Tillagning

1. Skala och skiva lök och potatis i tunna skivor.

2. Koka skivorna i olja i en stekpanna. Blanda väl och låt det sjuda i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk. Rör om emellan.

3. Vispa äggen i en skål och häll i den lite svalnade potatisblandningen, rör om och låt stå i 15 minuter.

4. Lägg smöret i stekpannan och häll i blandningen. Tryck ytan slät med en stekspade. Låt stekas under lock på svag värme i ca 10-15 minuter.

5. Vänd omeletten om du vill, använd ett fat till hjälp då du vänder omeletten. Låt svalna och servera rumstempererad.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar