En spansk omelett passar fint som tilltugg till exempelvis kött och korv.
Receptet "Spansk omelett" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
4 st | Potatis |
1 dl | Olivolja |
1 st | Lök |
4 st | Ägg |
Salt | |
Vitpeppar |
Tillagning
1. Skala och skiva lök och potatis i tunna skivor.
2. Koka skivorna i olja i en stekpanna. Blanda väl och låt det sjuda i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk. Rör om emellan.
3. Vispa äggen i en skål och häll i den lite svalnade potatisblandningen, rör om och låt stå i 15 minuter.
4. Lägg smöret i stekpannan och häll i blandningen. Tryck ytan slät med en stekspade. Låt stekas under lock på svag värme i ca 10-15 minuter.
5. Vänd omeletten om du vill, använd ett fat till hjälp då du vänder omeletten. Låt svalna och servera rumstempererad.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar