Ugnsomelett, frittata, är lätt att tillreda. I detta recept får du några förslag på vad du kan använda som fyllning. Makaronerna kan du lämna bort utan att ersätta dem med något annat.
Receptet "Ugnsomelett" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
8 st | Ägg |
1 dl | Grädde eller mjölk |
1 st | Rödlök |
300 g | Extramör skinka |
100 g | Broccoli |
2 dl | Kokta makaroner |
150 g | Emmentalost, riven |
1 tsk | Grovmalen svartpeppar |
1 tsk | Salt |
Tillagning
1. Lägg ugnen på 220 grader.
2. Hacka skinkan och löken. Skär broccolin i mindre bitar. Bryn löken i smör om du vill.
3. Blanda ägg och grädde, tillsätt de övriga ingredienserna och häll i en smord ugnsform.
4. Grädda ca 30 min eller tills äggen har stannat.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar