Ugnsomelett

Ugnsomelett, frittata, är lätt att tillreda. I detta recept får du några förslag på vad du kan använda som fyllning. Makaronerna kan du lämna bort utan att ersätta dem med något annat.

Receptet "Ugnsomelett" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
00:10
00:30
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
8 st Ägg
1 dl Grädde eller mjölk
1 st Rödlök
300 g Extramör skinka
100 g Broccoli
2 dl Kokta makaroner
150 g Emmentalost, riven
1 tsk Grovmalen svartpeppar
1 tsk Salt

Tillagning

1. Lägg ugnen på 220 grader.

2. Hacka skinkan och löken. Skär broccolin i mindre bitar. Bryn löken i smör om du vill.

3. Blanda ägg och grädde, tillsätt de övriga ingredienserna och häll i en smord ugnsform.

4. Grädda ca 30 min eller tills äggen har stannat.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar