Briochesemlor

En mjuk briochesemla är som gjord för hamburgare. Det söta brödet ger din palett en extra kick.

Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
03:30
00:20
Lätt

Tillagning

1. Värm vatten och mjölk till 42 grader. Rör ut jästen i vattnet och mjölken. Låt stå i 5 minuter.

2. Blanda vetemjöl och salt i en stor beredningsskål. Tillsätt det mjuka smöret och rör ihop tills vetemjölet blivit smuligt.

3. Gör ett hål i mitten av den smuliga degen. Häll mjölkblandningen i mitten av hålet och rör ihop degen.

4. Knåda ihop till en smidig deg. Då degen går att forma till en boll kan du stjälpa ut den på ett bakbord.

5. Knåda i 10 minuter så att degen känns klibbig och smidig.

6. Olja en beredningsskål på insidan med neutral olja och lägg i degen. Täck med färskfolier och låt jäsa i 2 timmar tills degen jäst till dubbel storlek.

7. Stjälp ut degen på ett bakbord och knåda i ett par minuter.

8. Dela degen i 12 bitar och rulla till jämna bollar. Lägg på bakplåtspapper på en bakplåt och låt jäsa i 20 minuter.

9. Värm ugnen till 200 grader. Häll 2 dl vatten i en ugnsform och ställ ugnsformen på nedersta falsen i ugnen. Detta bildar ånga som gör att briocherna hålls härligt mjuka.

10. Vispa upp ägget och pensla briocherna. Strö över sesamfrön.

11. Grädda på mellersta falsen i 20 minuter.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+
2,5 dl Vatten
2 tsk Torrjäst
3 msk Mjölk
2 msk Farinsocker
8 dl Vetemjöl
60 g Mjukt smör
1 st Ägg
2 msk Sesamfrön

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar