Focaccia med vitlök och rosmarin

Vitlok och rosmarin Focaccia 2
Annons

Annons.Servera den varma focaccian med en skål olivolja blandat med balsamvinäger. Utmärkt att doppa i.

Receptet "Focaccia med vitlök och rosmarin" är i samarbete med Gigantti

Gigantti logo blue
Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
01:25
00:25
Lätt

Ingredienser

Portioner: 12
-
+

Deg

25 g Färskjäst
3,5 dl Vatten
3 msk Olivolja
1 msk Honung
1,5 tsk Salt
7 dl Vetemjöl

Örtolja

5 st Vitlök
2 msk Olivolja
0,5 dl Färsk rosmarin
1 tsk Flingsalt

Tillagning

Deg

1. Smula jästen i en bunke och tillsätt 37 gradigt vatten (fingertemperatur). Vispa tills jästen lösts upp.

2. Blanda i olivolja, honung och salt.

3. Tillsätt vetemjöl lite i taget och arbeta samman till en smidig deg i en hushållsassistent.

Kitchenaid

4. Jäs degen till dubbel storlek under en bakduk, ca 40 minuter.

5. Värm ugnen till 225 grader.

6. Häll degen i en långpanna och platta ut. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

7. Tryck små hål i degen med fingrarna och fyll med örtolja. Ringla över olivolja och strö över en nypa flingsalt.

8. Grädda på mellersta falsen i 25 minuter.

9. Servera den varma focaccian med en skål olivolja blandat med balsamvinäger att doppa i.

Örtolja

1. Finhacka vitlök och rosmarin och blanda ihop med olivolja och flingsalt.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar