Annons.Servera den varma focaccian med en skål olivolja blandat med balsamvinäger. Utmärkt att doppa i.
Receptet "Focaccia med vitlök och rosmarin" är i samarbete med Gigantti

Ingredienser
Deg
25 g | Färskjäst |
3,5 dl | Vatten |
3 msk | Olivolja |
1 msk | Honung |
1,5 tsk | Salt |
7 dl | Vetemjöl |
Örtolja
5 st | Vitlök |
2 msk | Olivolja |
0,5 dl | Färsk rosmarin |
1 tsk | Flingsalt |
Tillagning
Deg
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt 37 gradigt vatten (fingertemperatur). Vispa tills jästen lösts upp.
2. Blanda i olivolja, honung och salt.
4. Jäs degen till dubbel storlek under en bakduk, ca 40 minuter.
5. Värm ugnen till 225 grader.
6. Häll degen i en långpanna och platta ut. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
7. Tryck små hål i degen med fingrarna och fyll med örtolja. Ringla över olivolja och strö över en nypa flingsalt.
8. Grädda på mellersta falsen i 25 minuter.
9. Servera den varma focaccian med en skål olivolja blandat med balsamvinäger att doppa i.
Örtolja
1. Finhacka vitlök och rosmarin och blanda ihop med olivolja och flingsalt.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar