Saftig glutenfri limpa! Räcker till 4-5 limpor.
Receptet "Glutenfri tomatlimpa" är i samarbete med Närpes grönsaker

Tillagning
1. Mixa de oskalade tomaterna i en mixer. Blanda samman dem med sirap, russin, salt, fänkol och det rums varma vattnet. Smula ner jästen och rör om. Sätt i den glutenfria mjölblandningen och fiberhusk. Blanda samman till en (tunn) smet. Låt stå i bak bunken och jäsa ca.1 timme.
2. Pensla 4-5 bröd formar med olja (beroende på vilken storlek på formar ni har, går även bra med stora ugnsformar) töm i smeten i formarna.
3. Grädda ca.45 minuter i 175 grader.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
2 kg | Tomat |
1 liter | Vatten |
150 g | Färskjäst |
3 dl | Ljus sirap |
250 g | Russin |
1 dl | Fänkålsfrön |
1 msk | Salt |
2 kg | Glutenfritt mjöl |
100 g | Fiberhusk |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar