Glutenfri tomatlimpa

Saftig glutenfri limpa! Räcker till 4-5 limpor.

Receptet "Glutenfri tomatlimpa" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
8 Portioner
Lätt

Tillagning

1. Mixa de oskalade tomaterna i en mixer. Blanda samman dem med sirap, russin, salt, fänkol och det rums varma vattnet. Smula ner jästen och rör om. Sätt i den glutenfria mjölblandningen och fiberhusk. Blanda samman till en (tunn) smet. Låt stå i bak bunken och jäsa ca.1 timme.

2. Pensla 4-5 bröd formar med olja (beroende på vilken storlek på formar ni har, går även bra med stora ugnsformar) töm i smeten i formarna.

3. Grädda ca.45 minuter i 175 grader.

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
2 kg Tomat
1 liter Vatten
150 g Färskjäst
3 dl Ljus sirap
250 g Russin
1 dl Fänkålsfrön
1 msk Salt
2 kg Glutenfritt mjöl
100 g Fiberhusk

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar