Jullimpa

Saftig tomatlimpa till julbordet

Receptet "Jullimpa" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
8 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
1 kg Tomat
2 dl Ljus sirap
1,5 dl Vatten
50 g Färskjäst
1 dl Torkade dadlar
2 msk Fänkålsfrön
16 dl Vetemjöl

Tillagning

1. Mixa de oskalade tomaterna i en mixer tillsätt sirap, de torkade frukterna, salt och fänkål. Låt stå och dra i 3 timmar i rumstemperatur.

2. Lös upp jästen i handvarmt vatten. Häll i jästvattnet i tomatblandningen. Blanda i mjölet och arbeta degen smidigt. Låt jäsa ca 40 minuter.

3. Baka ut till 4 limpor och låt jäsa på lugnt och varmt ställe i 30 minuter. Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. Pensla under gräddningen med lite sirap utblandat i vatten.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar