Saftig tomatlimpa till julbordet
Receptet "Jullimpa" är i samarbete med Närpes grönsaker

Ingredienser
Portioner:
-
+
1 kg | Tomat |
2 dl | Ljus sirap |
1,5 dl | Vatten |
50 g | Färskjäst |
1 dl | Torkade dadlar |
2 msk | Fänkålsfrön |
16 dl | Vetemjöl |
Tillagning
1. Mixa de oskalade tomaterna i en mixer tillsätt sirap, de torkade frukterna, salt och fänkål. Låt stå och dra i 3 timmar i rumstemperatur.
2. Lös upp jästen i handvarmt vatten. Häll i jästvattnet i tomatblandningen. Blanda i mjölet och arbeta degen smidigt. Låt jäsa ca 40 minuter.
3. Baka ut till 4 limpor och låt jäsa på lugnt och varmt ställe i 30 minuter. Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. Pensla under gräddningen med lite sirap utblandat i vatten.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar