Focaccia är ett italienskt bröd som gräddats i långpanna och som serveras med en skål olivolja att doppa i
Ingredienser
Portioner:
-
+
Deg
25 g | Färskjäst |
3,5 dl | Vatten |
3 msk | Olivolja |
1 msk | Honung |
1,5 tsk | Salt |
7 dl | Vetemjöl |
Fyllning
2 msk | Olivolja |
6 st | Vitlöksklyfta |
6 st | Gröna oliver |
Tillagning
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt 37 gradigt vatten (fingertemperatur). Vispa tills jästen är upplöst.
2. Blanda i olivolja, honung och salt.
3. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och arbeta samman till en smidig deg.
4. Jäs degen till dubbel storlek under en bakduk, ca 40 minuter.
5. Värm ugnen till 225 grader.
6. Häll degen i en långpanna och platta ut. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
7. Skala vitlöksklyftorna. Tryck små hål i degen med fingrarna och fyll med vartannat hål med hela vitlöksklyftor vartannat med och oliver. Ringla över olivolja och strö över en nypa flingsalt.
8. Grädda på mellersta falsen i 25 minuter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar