Klassisk Focaccia

Focaccia är ett italienskt bröd som gräddats i långpanna och som serveras med en skål olivolja att doppa i

12 Portioner
01:25
00:25
Lätt

Ingredienser

Portioner: 12
-
+

Deg

25 g Färskjäst
3,5 dl Vatten
3 msk Olivolja
1 msk Honung
1,5 tsk Salt
7 dl Vetemjöl

Fyllning

2 msk Olivolja
6 st Vitlöksklyfta
6 st Gröna oliver

Tillagning

1. Smula jästen i en bunke och tillsätt 37 gradigt vatten (fingertemperatur). Vispa tills jästen är upplöst.

2. Blanda i olivolja, honung och salt.

3. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och arbeta samman till en smidig deg.

4. Jäs degen till dubbel storlek under en bakduk, ca 40 minuter.

5. Värm ugnen till 225 grader.

6. Häll degen i en långpanna och platta ut. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

7. Skala vitlöksklyftorna. Tryck små hål i degen med fingrarna och fyll med vartannat hål med hela vitlöksklyftor vartannat med och oliver. Ringla över olivolja och strö över en nypa flingsalt.

8. Grädda på mellersta falsen i 25 minuter.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar