Smaksätt limpan med lakritspulver för spännande finess i jul.
Ingredienser
Portioner:
-
+
2,5 dl | Surmjölk |
2,5 dl | Kallt vatten |
2 dl | Mörk sirap |
0,5 dl | Honung |
225 g | Speltmjöl |
135 g | Rågmjöl |
120 g | Vetemjöl |
0,5 msk | Salt |
1 msk | Matsoda |
1 msk | Kanel |
2 tsk | Anis |
1,5 msk | Lakritspulver |
Tillagning
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj en avlång brödform (ca 1 ½ liter) med smör.
3. Vispa ihop surmjölk, vatten, sirap och honung i en stor beredningsskål.
4. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i degvätskan. Rör om till en jämn deg
5. Häll degen i formen, tryck ut tills det blivit en jämn yta och strö över 2 msk grovt rågmjöl
6. Grädda på mellersta falsen i 1 timme och 15 minuter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar