Lakritslimpa

Smaksätt limpan med lakritspulver för spännande finess i jul.

12 Portioner
00:15
01:15
Lätt

Ingredienser

Portioner: 12
-
+
2,5 dl Surmjölk
2,5 dl Kallt vatten
2 dl Mörk sirap
0,5 dl Honung
225 g Speltmjöl
135 g Rågmjöl
120 g Vetemjöl
0,5 msk Salt
1 msk Matsoda
1 msk Kanel
2 tsk Anis
1,5 msk Lakritspulver

Tillagning

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Smörj en avlång brödform (ca 1 ½ liter) med smör.

3. Vispa ihop surmjölk, vatten, sirap och honung i en stor beredningsskål.

4. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i degvätskan. Rör om till en jämn deg

5. Häll degen i formen, tryck ut tills det blivit en jämn yta och strö över 2 msk grovt rågmjöl

6. Grädda på mellersta falsen i 1 timme och 15 minuter.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar