Traditionell surmjölkslimpa är en fyllig smakupplevelse – den är saftig, smaklig och lite söt.
Receptet "Surmjölkslimpa" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
5 dl | Surmjölk |
50 g | Jäst |
Salt | |
2 tsk | Pomeransskal |
2 tsk | Fänkål |
2 dl | Rågmjöl |
10 dl | Vetemjöl |
2 dl | Sirap |
Tillagning
1. Värm surmjölken ljummen. Rör ner jäst, sirap och kryddor. Knåda in mjölet i degen.
2. Låt degen jäsa till dubbel storlek, 30-45 minuter, under en kökshandduk.
3. Forma en limpa av degen. Låt limpan jäsa till dubbelstorlek i ytterligare ca 30-45 minuter.
4. Pensla limpan med surmjölk, ägg eller en sirapsvattenblandning.
5. Nagga limpan med gaffel och grädda i 225 grader ca 40 minuter.
6. Låt limpan svalna innan den skärs upp.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar