Surmjölkslimpa

Traditionell surmjölkslimpa är en fyllig smakupplevelse – den är saftig, smaklig och lite söt.

Receptet "Surmjölkslimpa" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
8 Portioner
00:20
02:00
Medel

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
5 dl Surmjölk
50 g Jäst
Salt
2 tsk Pomeransskal
2 tsk Fänkål
2 dl Rågmjöl
10 dl Vetemjöl
2 dl Sirap

Tillagning

1. Värm surmjölken ljummen. Rör ner jäst, sirap och kryddor. Knåda in mjölet i degen.

2. Låt degen jäsa till dubbel storlek, 30-45 minuter, under en kökshandduk.

3. Forma en limpa av degen. Låt limpan jäsa till dubbelstorlek i ytterligare ca 30-45 minuter.

4. Pensla limpan med surmjölk, ägg eller en sirapsvattenblandning.

5. Nagga limpan med gaffel och grädda i 225 grader ca 40 minuter.

6. Låt limpan svalna innan den skärs upp.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar