Fudge med Baileys - för vuxna smaker.
Tillagning
1. Klä en 20 x 20 cm ugnsform med bakplåtspapper.
2. Skär smöret i bitar. Koka upp socker, grädde, sirap, Baileys och smör i en kastrull. Låt blandningen koka på låg värme cirka 20 minuter till blandningen blivit tjock. Gör ett dropptest genom att droppa ett par droppar av kolan i ett glas med kallt vatten. Då dropparna stelnar är blandningen färdig. Gör ett dropptest med jämna mellanrum eftersom blandningen kan skära sig ifall den kokar för länge.
3. Grovhacka chokladen.
4. Ta bort den färdiga fudgeblandningen från värmen då den är klar. Rör ner chokladen då fudgen slutat bubbla.
5. Rör om tills chokladen har smält och häll därefter massan i den bakplåtsklädda formen.
6. Låt fudgen stelna i kallt i en timme.
7. Skär i jämnstora bitar. Förvara fudgen i en lufttät burk i kylskåpet.
Du kanske också gillar
Ingredienser
2 dl | Socker |
1,5 dl | Grädde |
2 msk | Ljus sirap |
50 g | Smör |
0,5 dl | Baileys |
200 g | Vitchoklad |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar