Banan- och blåbärskaka

En glutenfri, smarrig kaka som passar till både vardag som fest. Använd mogna bananer för en riktigt söt och smaskig kaka.

Receptet "Banan- och blåbärskaka" är i samarbete med Optima

Logo cmyk
8 Portioner
00:40
00:20
Lätt

Ingredienser

Portioner: 8
-
+

Deg

90 g Smör
3 st Ägg
0,75 dl Kokosflingor
2 dl Mandelmjöl
0,5 tsk Vaniljpulver
0,5 dl Rårörsocker
2 msk Kokosmjöl
2 tsk Bakpulver
2 st Banan
100 g Blåbär
2 msk Agavesirap

Servering

50 g Blåbär
0,5 dl Florsocker
1 dl Vaniljkvarg

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret i en kastrull.

3. Vispa äggen fluffiga och mosa bananerna.

4. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

5. Tillsätt banan, äggvisp och smör.

6. Vänd ner blåbären försiktigt.

7. Smöra och mjöla en springform. Häll i smeten.

8. Grädda i 20 minuter. Låt svalna.

9. Pudra med florsocker.

10. Servera med vaniljkvarg och färska blåbär.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar