Bananvåfflor

Bananvåfflan har ankommit!

Skrivet av Rebecka Sandbacka
2 Portioner
00:05
00:15
Lätt

Tillagning

Smet

1. Skala och mosa bananen i en skål.

2. Blanda i resterande ingredienser, vill du ha en riktigt jämn smet kan du med fördel använda stavmixer. Låt stå i några minuter så länge våffeljärnet värms upp.

Stekning

1. Hetta upp våffeljärnet.

2. Smörj det varma våffeljärnet med smör (eller olja).

3. Grädda våfflorna tills de får en guldbrun färg. Ät varma med valfri topping, exempelvis grädde och bär, nötter, frukt eller sylt!

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Smet

1 st Banan
1 dl Havregryn
2 st Ägg
1,5 tsk Bakpulver
1 tsk Kanel

Stekning

1 msk Kallt smör

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar