Blåbärs­tryfflar

Gör smakrika vitchokladtryfflar fyllda med blåbär - en blå-vit hyllning till vårt hundraåriga land.

Skrivet av Sofie Sergelius
16 Portioner
02:45
02:00
Medel

Tillagning

Blåbärsmassa

1. Koka upp blåbär och limesaft i en kastrull. Låt koka i ca 5 minuter, rör om då och då.

2. Ta bort kastrullen från värme och sila bort saften genom en finmaskig sil. Använd en sked för att pressa all saft ur blåbären. Ta vara på den torra blåbärsmassan som blivit kvar i silen.

3. Lägg blåbärsmassan i en skål och ställ i kylskåpet för att svalna.

Tryfflar

1. Grovhacka vitchokladen.

2. Hetta upp grädden i en liten kastrull, ta bort från värmen och rör ner hälften av vitchokladen. Blanda om tills all vitchoklad smält. Rör ihop den svala blåbärsmassan med vitchokladmassan och ställ i kylskåp för att stelna i minst 60 minuter.

3. Ta en tesked av tryffelmassan mellan händerna och rulla till små jämna bollar. Placera de färdigrullade tryfflarna på ett bakplåtspapper och ställ i frysen för minst 60 minuter.

4. Smält resterande vitchoklad antingen i vattenbad eller i 30 sekunders omgångar i mikron. Tryck in en tandpetare i en frusen tryffel och doppa i vitchokladen. Låt rinna av på bakplåtspapper. Upprepa med alla tryfflar. Ställ de doppade tryfflar ännu i kylskåpet i minst två timmar innan servering.

Ingredienser

Portioner: 16
-
+

Blåbärsmassa

150 g Blåbär
0,25 dl Limesaft

Tryfflar

400 g Vitchoklad
0,5 dl Grädde

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar