Budapestbakelser

Denna läckra bakelse består av marängbotten med hasselnötter, grädde och mandarinklyftor.

Receptet "Budapestbakelser" är i samarbete med Optima

Logo cmyk
Skrivet av Michelle Högkvist, bagare/konditorstuderande Optim
6 Portioner
00:15
00:20
Medel

Tillagning

Marängbotten

1. Vispa ägg och socker hårt.

2. Mal hasselnötterna fint i en matberedare och blanda med potatismjölet.

3. Vänd ner nötterna i ägg- och sockerblandningen.

4. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut smeten som långa ränder på en plåt.

5. Grädda botten i ugn ca. 20 minuter på 160°C.

Fyllning

1. När du har tagit ut bottnen och den har svalnat kan du breda på vispad grädde.

2. Placera sedan ut mandarinklyftorna över marängbottnen.

3. Rulla ihop hela bottnen precis som en rulltårta.

4. Skär längden i bitar och dekorera med smält choklad och bär, pudra på lite pudersocker.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+

Marängbotten

6 st Äggvita
4 dl Socker
150 g Hasselnötter
1,5 dl Potatismjöl

Fyllning

3 dl Grädde
1 burk(ar) Konserverad mandarin

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar