Champagne- och hallon marshmallows

Extra lyxiga marshmallows med skumppa.

Skrivet av Sofie Sergelius
25 Portioner
00:25
06:00
Avancerat

Tillagning

1. Klä en 30 x 40 cm ugnsform med bakplåtspapper.

2. Hetta upp de frysta hallonen i en kastrull tills det kokar. Pressa saften genom en sil ner i en liten skål. Det blir cirka 2 dl färdig hallonsaft. Ställ åt sidan och låt svalna.

3. Lägg gelatinbladen ett i taget i en skål med kallt vatten.

4. Mät upp socker, glukossirap, skumppa och vatten i en kastrull. Hetta upp tills sockret smultit, och höj därefter temperaturen tills blandningen kokar. Mät temperaturen med en stekmätare eller sockermätare.

5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en hushållsassistent då sockerblandningen närmar sig 125 grader.

6. Häll den 125 grader varma sockerblandningen i en tunn stråle ner i hushållsassistenten medan den fortsätter att vispa äggvitorna.

7. Pressa vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i hushållsassistenten. Den heta socker blandningen kommer att smälta gelatinet. Häll ner hallonsaften då gelatinet smält.

8. Höj hastigheten på hushållsassistenten och vispa i 10 minuter tills det bildats en tjock och luftig smet. Ta fram en till beredningsskål.

9. Var snabb då smeten blivit tjock och häll över hälften av smeten i beredningsskålen som står bredvid. Rör ner röd karamellfärg tills det bildats en vacker hallonfärgad smet. Jobba fortsättningsvis snabbt eftersom smeten stelnar snabbt. Rör slutligen ner de frystorkade hallonen.

10. Klicka turvis av den ljusa och den mörka smeten i ugnsformen och använd därefter en sked för att marmorera smeten. Låt stelna i rumstemperatur i sex timmar.

11. Hetta upp en vass kniv under rinnande vatten och skär den stelnade marshmallows i kuber. Hetta upp kniven igen då den börjar fastna.

12. Rulla marshmallow kuberna i en blandning av florsocker och majsmjöl.

Ingredienser

Portioner: 25
-
+
20 g Gelatinblad
500 g Socker
1 msk Glukossirap
1 dl Skumppa
1 dl Vatten
2 st Äggvita
300 g Frysta hallon
Röd karamellfärg
20 g Frystorkade hallon
150 g Florsocker
150 g Majsmjöl

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar