Cheesecake med fikon och passionsfrukt

En mäktig ostkaka med fräscha frukter.

Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
00:40
00:30
Lätt

Tillagning

Botten

1. Mät upp vetemjöl, socker och bakpulver i en beredningsskål.

2. Skär smöret i små kuber och rör ner i mjölblandningen. Nyp ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt ägget och blanda till en smidig deg.

3. Lägg ett bakplåtspapper mellan botten och kanter på en springform med 30 cm diameter.

4. Tryck ut degen i springformen och ut i kanterna, ca 1.5 cm upp längs kanten.

5. Lägg formen i kallt och stå för 15 minuter. Värm ugnen till 180 grader.

6. Nagga pajbotten med en gaffel och grädda på ugnens mellersta fals i 10 minuter.

Fyllning

1. Lägg philadelphia, mascarpone, vaniljpudding, socker och vaniljpulver i en matberedare och mixa i 20 sekunder tills allting blandats ihop.

2. Rör ner ägget och blanda till en jämn smet.

3. Använd en slickepott för att hälla över fyllningen i springformen. Jämna ut toppen.

4. Grädda på ugnens nedersta fals i 30 minuter. Ta ut kakan och låt svalna innan dekorering.

Dekoration

1. Skär fikonen i tunna skivor och placera över hela kakan.

2. Skär passionsfrukten på hälft. Använd en sked för att gröpa ur frukten och strö innehållet över hela kakan.

3. Toppa med blåbär och avsluta med att ringla över lönnsirap.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+

Botten

150 g Vetemjöl
2 msk Strösocker
0,5 tsk Bakpulver
1 st Ägg
60 g Smör

Fyllning

135 g Vaniljpudding
500 g Philadelphia färskost
1 dl Strösocker
1 krm Vaniljpulver
1 st Ägg
250 g Mascarpone

Dekoration

150 g Blåbär
5 st Fikon
4 st Passionsfrukt
3 msk Lönnsirap

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar