Chokladwraps med banan och grädde - för en annorlunda fastlagssmakupplevelse
Tillagning
1. Skala bananen och mosa den i en liten skål med hjälp av en gaffel.
2. Sikta ner vetemjöl och kakaopulver och rör om.
3. Tillsätt kardemumma, socker, salt och smält smör och knåda ihop till en smidig degboll.
4. Strö mjöl på ett bakbord och dela degbollen i sex stycken små bollar.
5. Kavla ut bollarna tills de ha en diameter på cirka 15 centimeter.
6. Hetta upp en stekpanna, klicka i lite smör och stek chokladwrapsen cirka 3 minuter per sida. Flytta över på ett fat och upprepa med alla wraps. Låt wrapsen svalna.
7. Hacka chokladen i bitar och smält i mikrovågsugn i 30 sekunders etapper tills chokladen har smält helt och hållet. Rör om mellan varven.
8. Vispa upp grädde med en elvisp och smaka av med florsocker.
9. Skiva bananerna i en halv centimeter tjocka skivor.
10. Bred hallonsylt och vispgrädde på en wrap och toppa med bananskivorna. Ringla över av den smälta chokladen.
11. Rulla ihop och njut.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Wraps
400 g | Banan |
0,5 dl | Kakaopulver |
4 dl | Vetemjöl |
2 krm | Kardemumma |
2 msk | Socker |
1 krm | Salt |
2 tsk | Smält smör |
Smör till stekning |
Fyllning
50 g | Mörk choklad (under 70%) |
2 dl | Grädde |
3 msk | Florsocker |
4 st | Banan |
6 msk | Hallonsylt |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar