Chokladkaka med rödbeta

Gör chokladkakan saftigare genom att tillsätta finriven rödbeta.

Skrivet av Sofie Sergelius
10 Portioner
00:35
00:40
Medel

Tillagning

Smet

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Skala och riv rödbetan.

3. Smält chokladen och smöret.

4. Blanda ihop de torra ingredienserna.

5. Blanda ihop rödbetan, chokladen, smöret och sylten. Sikta ner mjölblandningen i smeten.

6. Häll smeten i en 23 cm bred form med löstagbara kanter.

7. Grädda på mellersta falsen i 40 minuter. Låt svalna.

Glasyr

1. Gör glasyren genom att vispa ihop rumstempererat smör med färskosten och florsockret.

2. Bred över kakan och dekorera med hackade pekannötter.

Ingredienser

Portioner: 10
-
+

Smet

2 st Ägg
1,5 dl Socker
1 msk Bakpulver
2 tsk Kanel
1 krm Vaniljpulver
2 dl Vetemjöl
100 g Choklad
75 g Smält smör
1 dl Aprikossylt
200 g Rödbeta

Glasyr

25 g Smör
50 g Färskost
2 dl Florsocker
0,5 dl Pekannötter

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar