Citron- och vitchoklad­muffins

Foodlys första födelsedag till ära har vi skapat en muffins med extra allt.

Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
00:15
00:18
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader. Klä muffinsformer av silikon eller metall med stora engångsmuffinsformer.

2. Blanda ihop alla torra ingredienser förutom socker i en bunke och ställ åt sidan.

3. Riv skalet på citronen och pressa ur saften. Ta vara på en matsked av citronsaften.

4. Grovhacka chokladen och ställ åt sidan. Vispa socker och ägg pösigt och rör ner citronzest och citronsaft.

5. Sikta de torra ingredienserna över äggblandningen, rör i det smälta smöret och mjölken.

6. Rör om försiktigt med en slickepott tills det blir en jämn smet. Vänd sedan i hälften av chokladen.

7. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna. Strö på den resterande chokladen. Grädda muffinsarna på ugnens mellersta fals i cirka 18 minuter.

8. Lyft bort muffinsarna med hjälp av engångsformarna. och låt svalna tills de är helt kalla.

9. Tillred frostingen genom att vispa ihop det mjuka smöret med färskosten. Sikta ner florsockret lite i taget tills det bildats en tjock glasyr. Rör ner karamellfärg till önskad färg.

10. Häll över frostingen i en spritspåsen och spritsa i en cirkel på toppen av alla muffinsar.

11. Nu kommer det roliga - dekoreringen. Dekorera dina muffinsar/cup cakes med godis, slickepinnar, marshmallows, choklad, lakritssås, kex och strössel - ju mera desto bättre. <br />
<br />
Servera de galna muffinsarna genast - med akta dig för sockerruset.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+

Muffinssmet

4,5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 krm Vaniljpulver
1 st Citron
3 msk Frystorkade hallon
3 st Ägg
2,5 dl Socker
2 dl Mjölk
135 g Smält smör
100 g Vitchoklad

Glasyr

120 g Färskost
100 g Mjukt smör
225 g Florsocker
Röd karamellfärg

Toppings

Fyllda kex
Choklad
Lakritssås
Hallon
Strössel
Lösgodis
Slickapinne

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar