Drömtårta

Ibland är det enkla helt enkelt det godaste, och vad passar då bättre än en drömtårta som du lätt piffar upp med lite bär.

Receptet "Drömtårta" är i samarbete med Optima

Logo cmyk
Skrivet av Moa Bäckroos, bagare/konditorstuderande Optima
16 Portioner
00:30
01:00
Lätt

Tillagning

Botten

1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver.

3. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

5. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.

Smörkräm

1. Vispa smör och florsocker pösigt.

2. Tillsätt vaniljsocker och vispa ner äggula.

3. Tillsätt sedan apelsinskal och apelsinsaft.

4. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den.

5. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Dekoration

1. Vispa grädden med vaniljsockret.

2. Spritsa grädden på drömtårtan och dekorera med färska bär. Njut!

Ingredienser

Portioner: 16
-
+

Botten

3 st Ägg
1,5 dl Socker
0,75 dl Potatismjöl
2 msk Kakaopulver
1 tsk Bakpulver

Smörkräm

150 g Smör
3 dl Florsocker
3 tsk Vaniljsocker
1,5 st Äggula
2 msk Apelsinsaft
1 st Apelsinskal

Till dekoration

4 dl Vispgrädde
1 tsk Vaniljsocker
Färska bär

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar