Dulce de leche, som betyder söt mjölk, är en härligt krämig kolasås som ursprungligen kommer från Latinamerika. Koka egen eller ta genvägen och koka upp en burk kondenserad mjölk.
Tillagning
Dulce de leche
1. Börja med att koka den kondenserade mjölken. Lägg den oöppnade burken i en stor kastrull fylld med vatten så att hela burken täcks.
2. Koka på medelvärme i 2 timmar. Ta bort burken med hjälp av en tång och låt svalna.
Botten
1. Lägg kexen i en matberedare och kör till små smulor.
2. Tillsätt socker, kakao och smör och kör i matberedaren i ca 1 minut tills det bildats en smulig massa.
3. Smör kanterna och botten på en springform med 24 cm diameter. Häll över smulorna och tryck ut till ett jämnt lager.
4. Förgrädda botten i en 200 gradig ugn i 10 minuter och låt svalna.
5. Ställ i kallt medan fyllningen tillreds. Sänk ugnens temperatur till 175 grader.
Fyllning
1. Gör fyllningen genom att försiktigt röra om Philadelphia osten så den blir mjuk.
2. Rör ner ett ägg i taget. Ta vara på 2 msk av den färdiga dulce de lechen.
3. Tillsätt därefter resten av dulce de lechen i smeten.
4. Häll fyllningen över det nu svala botten. Grädda på nedersta falsen i en 175 gradig ugn i 50 minuter. Ta ut ostkakan och låt svalna innan den dekoreras.
Dekoration
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Dekorera genom att ringla över chokladsås och dulce de leche. Strö över chokladägg och chokladgodis.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Botten
150 g | Havrekex |
0,5 dl | Kakaopulver |
0,5 dl | Socker |
75 g | Smör |
Fyllning
500 g | Philadelphia färskost |
3 st | Ägg |
350 g | Kondenserad mjölk |
Dekoration
100 g | Mörk blockchoklad |
50 g | M&M chokladkonfektyr |
1 st | Kinder ägg |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar