Ingen fastlagstisdag utan fastlagsbullar, fettisdagsbullar eller semlor som de kallas i Sverige. Kärt barn har många namn!
Receptet "Fastlagsbullar" är i samarbete med Optima

Tillagning
1. Smula ner jästen i vattnet, tillsätt sedan de övriga ingredienserna förutom salt.
2. Blanda degen i cirka 2 minuter på låg hastighet, och cirka 4 - 6 minuter på hög hastighet (tillsätt saltet i slutet av blandningen).
3. Låt degen jäsa under en duk i cirka en timme, jäsningstiden kan variera.
4. När degen jäst klart, väg upp den i 80 grams bitar och forma till runda bullar.
5. Pensla bullarna med ägg, och strö över bullarna med pärlsocker.
6. Nu är det dags för gräddning. Sätt in bullarna i ugnen på 190 grader och låt vara i ca 20 minuter.
7. Förbered fyllningen medan bullarna svalnar.
8. Skär av toppen på bullarna och fyll med sylt/mandelmassa och grädde.
9. Strö över lite pudersocker som dekoration.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Fastlagsbullar
0,5 liter | Vatten |
200 g | Rumstempererat smör |
200 g | Socker |
7 g | Salt |
12 g | Kardemumma |
50 g | Jäst |
1 st | Ägg |
1250 g | Vetemjöl |
Pensling
Ägg | |
Pärlsocker |
Fyllning
Grädde | |
Mandelmassa eller sylt |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar