Enkla jordnötsrutor gjorda med mjölkfri choklad smakar helt som en KitKat med jordnötssmör.
Tillagning
1. Placera ett bakplåtspapper i en ugnsform, cirka 20x30 centimeter.
2. Blanda ihop jordnötssmör med sirap och socker i en kastrull. Koka upp tills massan blivit het. Rör om ordentligt så att massan inte brinner i botten.
3. Rör ner lätt krossade cornflakes. Blanda om tills all cornflakes är täckt av jordnötssmöret.
4. Häll över i ugnsformen och platta till toppen. Låt svalna.
5. Grovhacka chokladen och smält antingen i vattenbad eller i mikron. Häll chokladen på cornflakesröran, strö över flingsalt och ställ i kallt.
6. Skär i rutor då chokladen stelnat.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
1 burk(ar) | Jordnötssmör |
2 dl | Ljus sirap |
0,25 dl | Socker |
1 liter | Corn Flakes |
300 g | Mjölkfri choklad |
0,5 msk | Flingsalt |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar