Julig Pavlova

Pavlova, en läcker marängtårta, kan du äta året runt. Här kommer en i julig tappning.

Skrivet av Sofie Sergelius
8 Portioner
23:59
01:30
Medel

Tillagning

Marinerade plommon

1. Koka upp vatten och tillsätt socker. Koka tills sockret smält.

2. Tillsätt rommen och de torkade plommonen. Marinera plommonen i 1 dygn.

Marängbotten

1. Värm ugnen till 125 grader.

2. Gör marängen genom att separera äggvitorna från äggulorna. Se till att det inte finns en enda droppe av äggula med i vitorna, annars vispas äggvitorna inte ordentligt.

3. Vispa äggvitorna till ett skum och tillsätt socker, vitvinsvinäger och majsstärkelse. Vispa till ett tjockt, blank och seg massa.

4. Lägg massan i en spritspåse och spritsa ut tre 20 cm i diameter cirklar på ett bakplåtspapper.

5. Grädda marängbotten i 1 ½ timme. Håll ugnsluckan på glänt under de sista 15 minuterna.

Dulce de Leche

1. Ta fram en stor kastrull och fyll den med vatten. Lägg i den oöppnade kondenserade mjölkburken.

2. Koka burken i 1 timme. Ta upp burken ur vattnet och låt svalna i 10 minuter.

Pekannötsknäck

1. Smält socker i en liten kastrull tills det fått en gyllene färg. Var försiktig så att sockret inte bränns vid.

2. Lägg pekannötter på ett bakplåtspapper och salta. Häll det smälta sockret över och låt stelna.

3. Bryt bitar av den stelnade pekannötsknäcken och lägg i en hushållsassistent. Mixa tills knäcken blivit till ett grovt pulver.

Pavlova

1. Vispa grädde vitt och pösigt tillsammans med kardemumma och socker.

2. Lägg tranbär i en skål och blanda i florsocker.

3. Bygg ihop Pavlovan genom lägga marängbotten på ett kakfat. Sprid över en tredjedel av kardemummagräddet, de marinerade plommonen och tranbären. Lägg en till marängskiva på och repetera processen. Toppa det översta lagret av marängen med allt resterande och pudra över pekannötsknäckspulvret.

Ingredienser

Portioner: 8
-
+

Marinerade plommon

0,5 dl Strösocker
0,5 dl Vatten
2 dl Mörk rom
200 g Torkade plommon

Maräng

4 st Äggvita
1 tsk Vitvinsvinäger
2 dl Strösocker
1 msk Majsstärkelse

Dulce de Leche

1 burk(ar) Kondenserad mjölk

Tillbehör

2 dl Grädde
0,5 tsk Kardemumma
2 msk Strösocker
100 g Tranbär
1 msk Florsocker

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar