Mintchoklad kladdkaka

Det här är en helt fantastiskt kladdig, god och mäktig chokladkaka. Serveras bäst med lite vaniljglass!<br />
<br />

Receptet "Mintchoklad kladdkaka" är i samarbete med Optima

Logo cmyk
Skrivet av Moa Bäckroos, bagare/konditorstuderande Optima
8 Portioner
00:30
06:00
Lätt

Tillagning

1. Vispa ägg och socker.

2. Smält chokladen och klicka i smöret, rör om.

3. Sikta ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda väl.

4. Vänd till sist ner chokladblandningen och mintoljan.

5. Fyll en pappersklädd springform.

6. Grädda i 220 grader i ca. 10-12 minuter.

7. Låt svalna i kyl över natten, minst 6 timmar.

8. Pudra över med florsocker.

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
5 st Ägg
250 g Socker
250 g Smör
250 g Mörk blockchoklad
1,75 tsk Bakpulver
0,75 tsk Mintolja

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar