Éclairs med vaniljkräm

Imponera på dina gäster genom att göra egna, rykande färska, kaffebröd.

Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
00:50
00:55
Avancerat

Tillagning

Pâte à coux

1. Värm ugnen till 220 grader.

2. Skär smöret i kuber. Koka upp mjölken, vattnet och smöret. Sänk temperaturen och tillsätt socker och salt.

3. Tillsätt vetemjölet lite i taget. Rör ständigt om med en träslev tills det formats en tjock, slät massa.

4. Fortsätt röra om massan i kastrullen för att torka ut degen, ca 2 minuter.

5. Flytta över degen i en beredningsskål.

6. Använd en handvisp för att röra i ett ägg i taget. Till en början kan smeten se grynig ut, men den slätas ut efter vispandet.

7. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut 12 avlånga bakelser på ett bakplåtspapper.

8. Sänk ugnens temperatur till 180 grader och grädda bakelserna i 40 minuter på mellersta falsen.

9. Ta ut de gräddade éclairen och stick ett litet hål i ändan av varje bakelse för att släppa ut ångan.

10. Ställ tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 5 minuter.

11. Ta ut éclairen och låt svalna innan du fyller dem.

Klassisk vaniljkräm

1. Mät upp mjölken i en kastrull.

2. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt i mjölken.

3. Koka upp mjölken och ta bort från värmen. Låt mjölken dra smak åt sig i 15 minuter. Ta bort vaniljstången.

4. Vispa ihop ägg, socker och majsstärkelse i en liten kastrull.

5. Hetta upp äggblandningen och rör i mjölken, sänk temperaturen.

6. Vispa på låg värme tills blandningen tjocknat.

7. Häll krämen i en skål och ställ i kylen för att svalna.

8. Flytta över krämen i en spritspåse och stick in tyllen från botten av bakverket och spritsa.

9. Smält chokladen i 30 sekunders etapper i mikron och doppa éclairens top i chokladen.

10. Låt glasyren stelna innan servering.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+

Pâte à coux

1,2 dl Mjölk
113 g Osaltat smör
1,2 dl Vatten
1 tsk Salt
2 tsk Socker
2,5 dl Vetemjöl
4 st Ägg

Klassisk vaniljkräm

9 st Äggula
2,5 dl Socker
6 msk Majsstärkelse
90 g Osaltat smör
1 st Vaniljstång
7,5 dl Mjölk
150 g Mörk blockchoklad

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar